Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και "Άλμα Ζωής" ενώνουν δυνάμεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού

Ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού - «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά το θεσμό Pink the City για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και εξαιτίας των περιορισμών για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας, οι δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και κινητοποίησης του πληθυσμού στο πλαίσιο του Pink the City 2021 έχουν μια άλλη μορφή.

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για μια ακόμη χρονιά στέκεται αρωγός και συνεργάζεται με το Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού - «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Αχαΐας προκειμένου να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, να ενημερωθεί για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, τονίζει: «O καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στο γυναικείο πληθυσμό. Αποτελεί όμως μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη αρκεί να διαγνωστεί νωρίς και αντιμετωπιστεί σωστά. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να συμμετέχει με κάθε τρόπο στις εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που προσπαθούν να κινητοποιήσουν τις γυναίκες να αντικαταστήσουν το φόβο με επιλογές που προάγουν την υγεία όπως ο τακτικός προληπτικός έλεγχος και η υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής. Φέτος η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην ψυχή του συλλόγου ΑΛΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ, στη Λιολιώ Κολυπέρα, μια άξια γυναίκα που αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της ζωής της στους σκοπούς της πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού».