Πελετίδης: Εμμένουμε στο αίτημα της πλήρους υπογειοποίησης

Απορρίφθηκε το αίτημα χρηματοδότησης του έργου υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα από την Ευρωπαική Επιτροπή ύψους 168 εκατ. ευρώ, μέσω του μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη, με το αιτιολογικό ότι κατά την Κομισιόν είναι υψηλό το κόστος του έργου και δαπανηρή την λύση της πλήρους υπογειοποίησης στο τμήμα της γραμμής Ρίο – Αγιος Διονύσιος – Νέο Λιμάνι μήκους 6,5 χιλιομέτρων, που αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου Πατρέων και φορέων της περιοχής.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων κώστας Πελετίδης, ανέφερε ότι η λύση της πλήρους υπογειοποίησης στο τμήμα της γραμμής Ρίο – Αγιος Διονύσιος – Νέο Λιμάνι μήκους 6,5 χιλιομέτρων, που αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου Πατρέων και φορέων της περιοχής.

Εντωμεταξύ, λαϊκή συγκέντρωση, διοργανώνει την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., ο δήμος Πατρέων και η Επιτροπή Αγώνα στον νέο σταθμό του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Ρίο. Αίτημα η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, τη λειτουργία του προαστιακού και τη δημιουργία γραμμικού πάρκου.

Επίσης, την επόμενη μέρα, την Πέμπτη 7 Ιουλίου, η Δημοτική Αρχή και αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα, θα καταθέσουν το ψήφισμα της συγκέντρωσης στον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.