Παραλιακό Μέτωπο: Μέχρι την ανάπλαση θα ζούμε σε αχούρι;

Ακούγονται πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις όσο πλησιάζει ο καιρός για να έρθει η ώρα των αποφάσεων για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, .

Είτε για το Κτίριο Υπηρεσιών Λιμένα, είτε για άλλα μέρη του παραλιακού μετώπου, η συζήτηση αρχίζει και φουντώνει, ενώ αναμένουμε τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, καθώς στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου η Πάτρα βασίζει τις ελπίδες της -σε μεγάλο βαθμό- για την όποια τουριστική ανάπτυξη αναλογεί στην περιοχή. Και σε καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες.

Στην κουβέντα, ωστόσο, μπαίνει το «σήμερα». Ποια είναι η κατάσταση του παραλιακού μετώπου σε ενεστώτα χρόνο;

Φθορές, σπασμένα μάρμαρα, ζωγραφισμένα τοιχία και, γενικότερα, ο μόλος της Αγίου Νικολάου σου δίνει την εντύπωση πως πέρα από τις βασικές εργασίες καθαριότητας δεν συντηρείται.

Δεδομένου ότι για να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες της ανάπλασης θα χρειαστεί τουλάχιστον μία δεκαετία- αφού βρεθεί και η χρηματοδότηση-, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μπαίνουν στη συζήτηση τα ερωτήματα: «Και τι θα κάνουμε ως τότε; Θα παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν μόνο με αραιή συντήρηση και καθαρισμό;»