Παρέλαση επωνύμων από το γραφείο της Γ Ανακρίτριας για την Αχαϊκή Τράπεζα - Πήραν ολιγοήμερες αναβολές

Πρωτόγνωρες εικόνες σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας. Επιφανείς Πατρινοί είχαν κληθεί σε απολογία από την Γ΄ανακρίτρια ώστε να εξετασθούν για την υπόθεση του λουκέτου της Αχαϊκής Τράπεζας. Σε πρώτη φάση η ανακρίτρια είχε καλέσει 20 δανειολήπτες αλλά έγινε γνωστό ότι από Δευτέρα έχουν κληθεί και στελέχη των Διοικήσεων.

Σήμερα πρώτη ημέρα της διαδικασίας η ανακρίτρια έδιδε αναβολές 10-15 ημερών. Από τις 4 Δεκεμβρίου και μετά λοιπόν θα αρχίσουν οι απολογίες κάθε ενός χωριατά οπότε και θα αποφασίζει αν κατά περίπτωση θα θέτει περθιοριστικούς όρους.

Η εν λόγω ανακρίτρια, ως δικαστικός έχει εξαιρετικά καλή φήμη, θεωρείται ευφυής και άριστη στα καθήκοντα της με αποτέλεσμα να έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το πως θα διαχειριστεί σε πρώτη φάση την υπόθεση. Από το πρώτο δείγμα γραφής της θα φανεί και η ποινική διάσταση του θέματος.

Θυμίζουμε ότι το θέμα ανακίνησαν οι μεριδιούχοι της Αχαίκής μέσω του συλλόγου τους με τρεις μηνύσεις και ήδη έχει παρέλθει ένα διάστημα 9 χρόνων από τότε. Στις μηνύσεις αυτές είχαν καταγγείλει συγκεριμένες πράξεις.