Πέντε Πατρινοί, πρωταθλητές Ελλάδος με το ΤΕΙ (ΚΑΤΕΕ) Πατρών

Μια σπάνια φωτογραφία και ακόμα μια πιο σπάνια... πληροφορία. Είμαστε στο 1977-78 και για πρώτη φορά γίνεται πανελλήνιο πρωτάθλημα όλων των ΤΕΙ της χώρας που τότε λεγόντουσαν ΚΑΤΕΕ (και σήμερα ειναι ΑΕΙ!).

Ο τελικός θα γίνει στον λεγόμενο "Τάφο του Ινδού" δηλαδή στο γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου ένας εκπληκτικός Ζούρας αν και στην απέναντι ομάδα υπήρχε ο Σαρανταένας του Ιωνικου Νικαίας (με Γιαννακη τότε) που έβαζε "εικοσάρες", πήρε το παιχνίδι σχεδόν μόνος του. Ασταμάτητος έδωσε στο ΤΕΙ Πατρών το πανελλήνιο πρωταθλημα.

Στην φωτό λοιπόν έχουμε: Όρθιοι: Με το νο 6 Σταύρος Ζούρας (Σκαγιοπούλειο - Απόλλων Πατρών). Με το 7 Νίκος Κανελλάκης της Παναχαϊκής (που χρόνια μετά, σε ενα παιχνίδι παλαιμάχων στο κλειστό του Απόλλωνα είχε 5 στα 5 τρίποντα!). Με το 4 ο αείμνηστος Δεϊμέζης. (Δείμέζης. Γιάννης Δεϊμέζης... Για όσους ξέρουν). 

Κάτω: Με το 8 ο Αργύρης Πλέσσας (Απόλλων, που τότε είχε ίσως το μεγαλύτερο επιτόπιο άλμα στο jump σουτ). Με το 12 ο Ανδρέας Χρίστόπουλος (Επίσης Απόλλων - ο μετέπειτα εκδότης των εφημερίδων Ημέρα, Σημερινή, Sportweek κλπ.)