Πάτρα – 6η ΕΜΑΚ: Αποδυνάμωση από τις μετακινήσεις ανεμβολίαστων – Κατατίθενται προσφυγές

Το φύλλο πορείας για μετακίνηση σε υπηρεσίες της Πυροσβεστικής εντός Αχαΐας, έλαβαν συνολικά 8 πυροσβέστες που υπηρετούσαν μέχρι χθες στην 6η ΕΜΑΚ Πάτρας και αρνήθηκαν να «συμμορφωθούν» με τη διαταγή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Μεταξύ των μετακινηθέντων βρίσκονται δυο άτομα, ένας εμβολιασμένος και ένας που έχει νοσήσει από τον covid-19. Οι εν λόγω πυροσβέστες και ένας ακόμα συνάδελφός τους, θα προσφύγουν κατά της απόφασης.

Συνεπεία των μετακινήσεων, όπως ήταν αναμενόμενο, δημιουργούνται κενά στην 6η ΕΜΑΚ και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν περισσεύει κανείς. Προς το παρόν έχουν καλυφθεί μόλις δυο θέσεις από πυροσβέστες άλλων υπηρεσιών μετά την πρόσφατη έκδοση διαταγής για την εκδήλωση – ενδιαφέροντος και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καλυφθεί ακόμα μία.

Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με την απόφαση, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της εξασφάλισης της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών, κρίθηκε απαραίτητος ο εμβολιασμός του συνόλου των ένστολων υπαλλήλων που υπηρετούν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

 

Πηγή: "Π"