Πάτρα: Χέρι αλληλεγγύης στους Ουκρανούς Πρόσφυγες στο Νότιο Πάρκο

O  νεοσύστατος σύλλογος Palyanytsya στηρίζοντας τους πρόσφυγες ουκρανούς και ομογενείς Έλληνες της Ουκρανίας θα συμμετάσχει στα πλαίσια της 26ης Πανελλαδικής Γιορτής Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας (1-3 Ιουλίου) στο Νότιο Πάρκο με δωρεάν δράσεις για παιδιά και οικογένειες.

Θα διοργανώσει με την Co2gether εργαστήρια χειροτεχνίας και ζωγραφικής. Προσκαλούμε τους πατρινούς να έρθουν στο Νότιο Πάρκο το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 19.30 και αλληλεπιδρώντας με πρόσφυγες που μένουν στην περιοχή μας να μάθουμε στα παιδιά μας τι σημαίνει "αλληλεγγύη" ζωγραφίζοντας και κολλώντας playmobil. Θα έχουμε μαζί την δυνατότητα να κατασκευάσουμε -παιδικά και για τους γονείς- βραχιολάκια στα χρώματα της Ουκρανίας, και να γνωρίσουμε μέσα από τα βιωματικά εργαστήρια στο όμορφο πάρκο της πόλης μας τις ιστορίες των συνανθρώπων μας. 

Θα απολαύσουμε επίσης τραγούδια και μελωδίες από την Ουκρανία και την Ελλάδα από την ουκρανή πιανίστρια Olena Fedko και την αλληλέγγυα σοπράνο Λένα Σούρμελη. 

Στο τέλος της ημέρας θα σχηματίσουμε κρατώντας λουλούδια, λέξεις- μηνύματα με τα σώματά μας μεταφέροντας το μήνυμα ειρήνης σ’ όλο τον κόσμο!

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναδεικνύοντας την ανάγκη για ειρήνη, βρίσκεται στο πλευρό των προσφύγων στηρίζοντας την εκδήλωση αυτή.