Πάτρα: Μεγάλη διασπορά αλλά ελεγχόμενη

Στο κόκκινο παραμένει διασπορά του ιού στην Αχαΐα με 70 νέα κρούσματα χθες και 87 νοσηλευόμενους εκ των οποίων οι 16 νοσηλεύονται στις ΜΕΘ Κορονοϊού.

«Εξακολουθεί το 90% των νοσηλευομένων να είναι από την Πάτρα. Αυτό αντανακλά τη δασπορά που υπάρχει στην πόλη. Επαναλαμβάνω και τονίζω την ανάγκη λήψης μέτρων. Ο ιός υπάρχει παντού επομένως η σωτηρία μας είναι 8 η αυστηρή τήρηση των μέτρων» επισημαίνει ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Χθες στην Κλινική Κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα» νοσηλεύονταν 39 ασθενείς και 4 στη ΜΕΘ. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 32 ασθενείς στις δύο Κλινικές Κορονοϊού και 12 στη ΜΕΘ.

Εν τω μεταξύ χθες συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργανο Διαχείρισης της πανδημίας στο ΠΓΝΠ όπου επικαιροποιήθηκε ο σχεδιασμός που έχει εκπονηθεί.

«Προχωράμε στην εφαρμογή του σχεδιασμού μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε τις δύο Κλινικές Κορονοϊού, Οφθαλμολογική και ΩΡΛ που δεν είναι πλήρως καλυμμένες. Εάν αυτό συμβεί θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που είναι το άνοιγμα της Α' Παθολογικής» μας είπε ο κ. Καρβέλης προσθέτοντας ότι:

«Ο σχεδιασμός μας προβλέπει την ανάπτυξη 265 κλινών στο ΠΓΝΠ πλην των κλινών ΜΕΘ. Αυτή τη στιγμή έχουμε καλυμμένες τις 32. Επομένως δεν έχουμε ιδιαίτερη πίεση και προχωράμε. Είμαστε έτοιμοι για όλα και στόχος μας είναι να καλύψουμε όλες τις ανάγκες που τυχόν θα προκύψουν».