Πάτρα: Ηχησε το 112-Έτοιμα τα εκχιονιστικά στα ορεινά της Αχαίας

Ηχησε το 112 σε Πάτρα και Αχαΐα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Η ΕΜΥ επισημαίνει πως η επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών έχει ουσιαστικές διαφοροποιήσεις μόνο στα υψόμετρα όπου αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται από το απόγευμα της Τετάρτης έως και την Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.

Σύμφωνα με το νέο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η  νέα επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή  με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, και χιόνια από τα 500 μέτρα υψόμετρο και άνω.

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται και τα μηχανήματα εκχιονισμού για να παρέμβουν αμέσως, ενώ υπάρχει και επάρκεια σε αλάτι, για να επιτευχθεί η ασφαλής διέλευση οχημάτων σε επαρχιακούς δρόμους, εάν χρειαστεί.