Πάτρα - ΔΑΠ κατά ΕΑΑΚ: "Παίζουν" με την υγεία των φοιτητών

Σε καταγγελία σε βάρος των σχημάτων της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ) προχώρησε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πάτρας για ασέβεια στις διαδικασίες σύγκλησης των γενικών συνελεύσεων και την πανδημία που πλήττει την κοινωνία.

Στο κείμενο που δημοσιοποίησε η φοιτητική παράταξη κάνει λόγο για πρωτοφανές σκηνικό στο οποίο γίνονται μάρτυρες οι φοιτητές τον τελευταίο καιρό και υποστηρίζει ότι, «έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμα μία φορά τους σκοπούς και την ατζέντα αυτών που ευαγγελίζονται πως αγωνίζονται για το καλό της κοινωνίας».

«Η χώρα μας δοκιμάζεται από την πανδημία του COVID-19, οπότε οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε την δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα», αναφέρει η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία και προσθέτει:

«Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να τονίσουμε για ακόμη μία φορά πως η παράταξη ΕΑΑΚ μόνο υπευθυνότητα δεν δείχνει.

Ενώ, η χώρα δοκιμάζεται και σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία προσπαθεί να βγει αλώβητη από αυτήν την δοκιμασία, υπάρχουν αυτοί που υπονομεύουν αυτήν την προσπάθεια και θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα και την υγεία των φοιτητών».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μέμφεται την παράταξη ΕΑΑΚ ως υπεύθυνη για προπηλακισμούς σε βάρος μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και θεωρεί ότι το νέο πεδίο αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς που επιδίδεται είναι αυτό της υγείας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Αυτοί που αγνοούσαν τις διαδικασίες του Φοιτητικού Συλλόγου και με φασίζουσες πρακτικές αμαύρωναν κάθε Φοιτητικό Σύλλογο, όπως οι προπηλακισμοί καθηγητών και οι κλοπές καλπών, είναι οι ίδιοι που σήμερα προσπαθούν να υπονομεύσουν και την υγεία των φοιτητών και των οικογενειών τους».

Καταγγέλλει την παράταξη των σχημάτων της ΕΑΑΚ «για την πλήρη ανευθυνότητα που επιδεικνύει, για ακόμη μία φορά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των φοιτητών, αφού καλεί σε αντικαταστατικές συνελεύσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία ισχύ» και καλεί όλους τους φοιτητές να συμπορευθούν με την υπόλοιπη κοινωνία, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, ώστε να βγει η χώρα από την δοκιμασία που την έχει υποβάλει ο κορονοϊός.