Πάτρα: Ανησυχία για προβληματική παρτίδα self test

Ήδη από την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων επικρατεί ανησυχία και στην πόλη της Πάτρας, με τους μαθητές και τους γονείς να μπαίνουν στη διαδικασία των self test για να προσέλθουν στις σχολικές αίθουσες. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πολλές περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα παρατηρήθηκε σωρεία ψευδώς θετικών self test σε εντελώς ασυμπτωματικά παιδιά. 

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των τεστ είναι ότι η γραμμή που θετικοποιεί το τεστ είναι πολύ αχνή και σαφώς αχνότερη από την γραμμή του κοντρόλ.

Όπως τονίζει ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας "Οι γονείς αφενός ανησυχούν, αφετέρου αναγκάζονται να ταλαιπωρούνται γιατί πρέπει το θετικό self test να δηλωθεί και να αποκλειστεί με αρνητικό rapid ή μοριακό την επόμενη μέρα". 

"Καλώ την πολιτεία να δει και να τσεκάρει τις παρτίδες των self tests που έχει δώσει τελευταία τουλάχιστον στα φαρμακεία της Πάτρας (δεν ξέρω για την υπόλοιπη Ελλάδα) και να ανακαλέσει τυχόν προβληματικές παρτίδες, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι συνεπείς γονείς και τα παιδιά τους".