Πάτρα: «Από μέσα» στο Θέατρο Act

«Να περιορίζεσαι σ' ένα καρυδότσουφλο, να βλέπεις τον κόσμο σε δύο εκατοστά ελεφαντόδοντου, σ' έναν κόκκο άμμου. Και γιατί όχι, όταν όλη η λογοτεχνία, όλη η τέχνη, όλη η ανθρώπινη προσπάθεια είναι απλώς ένα απειροελάχιστο ίχνος στο σύμπαν όλων των πιθανών πραγμάτων.  Ακόμα κι αυτό το σύμπαν μπορεί να είναι ένα απειροελάχιστο μόριο σε μια πληθώρα από πραγματικά ή πιθανά σύμπαντα»

Η εταιρεία παραγωγής Adhoc Arts, μετά τους τρεις κύκλους sold out παραστάσεων στην Αθήνα και τις sold out παρασάσεις στην Κέρκυρα, επανέρχεται με την performance Από Μέσα σε σκηνοθεσία Χρήστου Τσαβλίδη και ερμηνεία Άγγελου Προκόπιου Νεράντζη, στο Θέατρο Act της Πάτρας.

Πρόκειται για μία θεατρική δουλειά με αφετηρία το μυθιστόρημα Nutshell του Βρετανού συγγραφέα Ian McEwan. Τη διασκευή και δραματουργική επεξεργασία του κειμένου της παράστασης υπογράφουν από κοινού ο Χρήστος Τσαβλίδης και ο Άγγελος Προκόπιος Νεράντζης.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ένα έμβρυο παρακολουθεί και μας αφηγείται λεπτό προς λεπτό την περιπετειώδη ζωή της μητέρας του, της Τρούντυ και του εραστή της. Ένας μονόλογος με στοιχεία δανεισμένα από το stand up και με όπλα το χιούμορ κι ένα μικρόφωνο δημιουργούν ένα ασυνήθιστο πάρτυ μέσα σε μια μήτρα. Ένα αγέννητο παιδί παρακολουθεί, ακούει, αφουγκράζεται, γι’ αυτό και ξέρει τα πάντα... από μέσα.

 

Είπαν για την παράσταση:

“Μια παράσταση αφιερωμένη στους θεατές της, στον καθένα προσωπικά. Μια ερμηνεία που συγκλονίζει πάνω σε ένα κείμενο του Χρήστου Τσαβλίδη  και του Άγγελου Προκόπιου Νεράντζη, που εμπεριέχει όλες τις σύγχρονες ανησυχίες, τα αδιέξοδα και τις  ματαιώσεις του σύγχρονου ανθρώπου. Η σκηνοθεσία του Χρήστου Τσαβλίδη, λιτή, λειτουργική, ουσιαστική.

Μια παράσταση, που δεν πρέπει να χάσει κάποιος που αναρωτιέται για τη φύση του ανθρώπου, τις αποφάσεις του, την εξέλιξη κα την κατάληξη αυτού του κόσμου.”
Μαρία Μαρή, TheaterStage

 

“Όλα αυτά μας τα μεταφέρει ο ταλαντούχος Άγγελος- Προκόπιος Νεράντζης με μοναδικό εφόδιο τη φωνή του και ένα μικρόφωνο. Διαχειρίστηκε τον ρόλο με περίσσια ενέργεια, αμεσότητα και φρεσκάδα. Το κωμικό στοιχείο δύσκολα ικανοποιεί σε σχέση με το δραματικό, αλλά ο ηθοποιός φάνηκε να αποδίδει και στα δύο σε ισάξιο βαθμό.”
Χριστίνα Χανιώτου, Pastafloramag

 

“Εγώ προωπικά προτείνω τούτη την παράσταση με χαρά και λαχτάρα, να γνωρίσετε και να δείτε ένα διαφορετικό θέατρο..το θέατρο της ζωής και της τέχνης, όλα σε ένα.. με τόση περίτεχνη οργάνωση και χάος στα βιώματα ενός εμβρύου και στις χαοτικές σχέσεις των ανθρώπων, που θα το περιβάλλουν όταν γεννηθεί!

Μην την χάσετε!”
Έλενα Παπαδοπούλου,
Streetradio

 

 

 

 


Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Χρήστος Τσαβλίδης
Διασκευή - Δραματουργική επεξεργασία:
Χρήστος Τσαβλίδης, Άγγελος Προκόπιος Νεράντζης
Χορογράφος:
Andi Xhuma
Σκηνικό περιβάλλον: Αγγελική Φιλιππή
Μουσική: Δήμος Βρύζας
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Teaser, trailer: Σιδέρης Νανούδης

ΠΑΙΖΕΙ:  Άγγελος – Προκόπιος Νεράντζης

Info

Τοποθεσία:
Θέατρο Act, Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65,  Πάτρα, ΤΚ 26225
Ημερομηνία:
Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, στις 21:15
Διάρκεια: 55'
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ : 2610-272037
Τιμές εισιτηρίων: 10 € (γενική είσοδος)