Πάνω από 160 μετανάστες, την ημέρα κρύβονται, το βράδυ εφορμούν στο Λιμάνι. - Χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο

Πάνω απο 160 μετανάστες είναι πλέον απέναντι από το νέο λιμάνι και εχουν έρθει για να το σκάσουν μέσω φορτηγών και πλοίων προς Ιταλία και Ευρώπη. Επιβεβαιώνονται ετσι οι φωνες διαμαρτυρίας των εταιρειών Μεταφορών που επί εβδομάδες καταγγέλουν τις επιθεσεις που δεχονται την ωρα των φορτο-εκφορτώσεων, αλλά κανείς δεν ασχολείται.

Το θέμα έφερε πρώτος στη δημοσιότητα ο κ. Γ. Παπαδόπουλος που είχε στο Νέο Λιμένα επιχείρηση εστίασης. Τώρα έρχεται και το thebest.gr, που αποκαλύπτει ότι οι 160 και πλέον μετανάστες είναι υγειονομική βομβα αφού δεν υπάρχει καμία μέριμνα ή φροντίδα από την επίσημη Πολιτεία για να ελεγχθούν ιατρικά για τον κορωνοΛιό.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες κρυβονται αλλά όπως αποδεικνύεται, κοιμούνται τα βράδια στου Λαδόπουλου, την Πειραϊκή-Πατραϊκή και το παλιό τελωνείο. Οι συνθήκες της παραμονής τους είναι άθλιες, κανείς επίσημος φορέας δεν έχει φροντίσει να τους ενημερώσει για τα όσα συμβαίνουν με τον κορωνοϊό, ούτε τους έχει παράσχει μέσα ατομικής υγιεινή ή προφύλαξης.

Την μέριμνα για όλων αυτών των ανθρώπων έχουν αναλάβει συλλογικότητες εθελοντών όπως η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων-Μεταναστών/στριών, η Λέσχη Αναιρέσεις, «Επί τα πρόσω» και η κουζίνα no name kitchen.

Όπως υποστηρίζει μιλώντας στο thebest.gr το μέλος της Κίνησης Νίκος Παπαγεωργίου, από τις 10 Μαρτίου είχαν επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ ζητώντας να υπάρξει μια βοήθεια σε καθαριστικά και μέσα ατομικής υγιεινής, όμως η απάντηση που πήραν ήταν αρνητική με τη δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

Οι εθελοντές ξεκίνησαν μια μεγάλη προσπάθεια συλλογής διάφορων άκρως απαραίτητων ειδών όπως καθαριστικά, αντισηπτικά μαντηλάκια, οινόπνευμα, σαπούνια, σαμπουάν και άλλα τα οποία και παρέδωσαν σε αυτούς τους ανθρώπους.

Όσο για την κατάσταση της υγείας τους, δύο εθελόντριες της ιατρικής σχολής της Πάτρας, ανέλαβαν την εξέταση των προσφύγων με όσα πενιχρά μέσα διαθέτουν, χωρίς φυσικά τεστ κορωνοϊού.

Μονη λύση είναι η επέμβαση των αρχών που θα πρέπει να ελέγξουν όλους αυτούς τους ανθρωπους και να τους οδηγήσουν σε οργανωμένες δομές για ανθρώπινη διαβίωση.