Πάνω από 1.000 οι εγγραφές και 300 οι εθελοντές για τον ημιμαραθώνιο Πάτρας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τον 1ο ∆ιεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας που θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής 9 Απριλίου, υπό την οργανωτική αρωγή της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας.

Ηδη περισσότεροι από 1.000 αθλητές και αθλήτριες έχουν δηλώσει συμμετοχή, κάτι που σημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή η αθλητική διοργάνωση κατατάσσεται στα κορυφαία δρομικά γεγονότα της χώρας. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη, καθώς προσφέρεται μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες, που θα τρέξουν σε μια παραθαλάσσια επίπεδη διαδρομή, με θέα τον Πατραϊκό Κόλπο.

Αφετηρία και τερματισμός του Ημιμαραθωνίου, των 5.000 και των 1.000 μέτρων για παιδιά, είναι η ιστορική πλατεία Γεωργίου.
Οι οργανωτές έχουν ήδη καταγράψει συμμετοχές δρομέων από την Ευρώπη, όπως φυσικά κι από άλλα μέρη της χώρας.

Οραμά τους είναι να καθιερωθεί ως θεσμός και παράλληλα να προβληθούν οι ομορφιές και η μακρά πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση της  πόλης, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται ο στόχος του αθλητικού τουρισμού που θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.

Οι εγγραφές και στους τρεις αγώνες συνεχίζονται (άνω των 18 ετών για τον ημιμαραθώνιο, άνω των 12 ετών για τα 5.000 μέτρα και μεταξύ 6 – 12 ετών για τα 1.000 μέτρα) και εκτιμάται ότι τελικά θα ξεπεράσουν τις 2.000.

Το χαρακτηριστικό είναι ότι η διοργάνωση γνωρίζει το εθελοντικό αγκάλιασμα 300 και πλέον Πατρινών, προκειμένου όλα να κυλήσουν με τάξη και ασφάλεια.