Ο Στ. Πέτσας στην Πάτρα- Γιατί δεν ανοίγει το λιανεμπόριο σε Αχαΐα

Παρά τη μερική άρση του lockdown οι λοιμωξιολόγοι έβαλαν «φρένο» στο λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

Μετά το μπλόκο των λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, εξήγησε γιατί πάρθηκε εκτάκτως αυτή η απόφαση στη σύσκεψη που έγινε με τους ειδικούς και τους υπουργούς Υγείας, Βασίλη Κικίλια και Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη. 

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι παρά την μερική άρση του lockodwn και τις βαλβίδες αποσυμπίεσης (όρο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση), υπάρχουν κάποιες περιοχές που έχουν αυξημένα κρούσματα κορονοϊού.

«Είναι τρεις διαφορετικές περιπτώσεις κάτω από μία ίδια ομπρέλα: Αυτή της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Ο κ. Πέτσας, μάλιστα, έκανε γνωστό ότι θα επισκεφθεί την Πάτρα άμεσα «για να δούμε τι θα κάνουμε». Για την Κοζάνη, σημείωσε ότι ήταν «πάντα επιβαρυμένη». 

Ο κ. Πέτσας, για την περίπτωση να διαπιστωθεί παράβαση των υγειονομικών κανόνων σε καταστήματα, είπε ότι πιστεύει πως δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα και πως «είναι σαφείς οι κανόνες, έχει φανεί ότι όπου υπάρχουν σαφείς κανόνες, είναι πιο εύκολο να τηρηθούν.

Τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν είναι από μία αυξημένη κινητικότητα λόγω της κόπωσης» πρόσθεσε.