Ο νέος Σταθμός του Υπεραστικού ΚΤΕΛ θα ομορφύνει την Πάτρα

Προχωρούν γοργά οι εργασίες για το νέο τερματικό σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ της Αχαΐας στο κτίριο των πρώην Μύλων του Αγίου Γεωργίου, στην Όθωνος Αμαλίας, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Πρόκειται για έναν σύγχρονο σταθμό που θα δώσει μία άλλη πνοή στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ και θα βοηθήσει σημαντικά στην εξέλιξη της εταιρείας και στην βελτίωση των υπηρεσιών της στο επιβατικό κοινό.

Ο νέος σταθμός θα εμπεριέχει εκτός των άλλων και ένα μίνι εμπορικό κέντρο με καταστήματα εστίασης και εμπορικά μαγαζιά. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου το κτίριο θα ανασκευαστεί με ένα μοντέρνο ύφος που όμως δεν θα αλλοιώνει τον βιομηχανικό του χαρακτήρα και θα ταιριάζει απόλυτα με τον περιβάλλοντα χώρο και την γύρω περιοχή.

Ήδη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της μεταλλικής βάσης για το σύγχρονο στέγαστρο, ενώ συνεχίζονται οι οικοδομικές εργασίες για το τοιχίο περιμετρικά του σταθμού αλλά και για την διαμόρφωση του πολυώροφου κεντρικού κτιρίου των Μύλων στο οποίο θα στεγαστούν γραφεία, εκδοτήρια και το μικρό εμπορικό κέντρο.

Με βάση τις εκτιμήσεις το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023 αφού υπήρξε μία καθυστέρηση στο όλο χρονοδιάγραμμα αρχικά εξαιτίας της πανδημίας και τις συνέπειες που έφερε αυτή στον τζίρο της εταιρείας και στη συνέχεια λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων που υπάρχουν στον κατασκευαστικό κλάδο με το κύμα ακρίβειας να έχει εκτοξευτεί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο σημερινός Σταθμός του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, στην οδό Ζαΐμη και Όθωνος Αμαλίας, ξεκίνησε να λειτουργεί το 1975, όμως από τα τέλη της δεκαετίας του 2000, η διοίκηση του ΚΤΕΛ δρομολόγησε τις διαδικασίες απόκτησης νέου, πιο λειτουργικού χώρου.

Το έργο κατασκευής του σύγχρονου σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ είναι με χρήματα που προέρχονται από το ταμείο της εταιρείας η οποία προχωρά σε αυτή την μεγάλη και σημαντική επένδυση.