Ο Δήμος Πατρέων ξεκινά κινητοποιήσεις κατα της ανεργίας

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την κινητοποίηση που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή, παραχώρησαν σήμερα στα Ροΐτικα, στο χώρο που από φέτος θα λειτουργεί η δεύτερη ημερήσια κατασκήνωση του Δήμου Πατρέων, ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρος Τουλγαρίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ροϊτίκων, Αργύρης Φιλιππόπουλος και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής, Ανδρέας Αντωνόπουλος.

Ο Δήμαρχος, ανοίγοντας τη συνέντευξη, αναφέρθηκε στο χώρο της κατασκήνωσης, τονίζοντας ότι «αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ζωντανό παράδειγμα του τι μπορούμε να κάνουμε με τους εργαζόμενους του Δήμου», τους οποίους ευχαρίστησε, υπογραμμίζοντας ότι «όλη η Πάτρα είναι ένα εργοτάξιο. Χτίζεται ξανά. Και γι  αυτό επιμένουμε και διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Αναφερόμενος στην κινητοποίηση τόνισε:

«Όλοι στον αγώνα. Όλοι στους δρόμους. Συμμετέχουμε μαζικά στην αγωνιστική κινητοποίηση αύριο Παρασκευή 15 και την Κυριακή 17 Ιούνη για να διεκδικήσουμε «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα – Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία».

Σήμερα στη Βουλή ψηφίζεται με συνοπτικές διαδικασίες το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Πρόκειται για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που σηματοδοτεί νέο γύρο άγριας ληστείας, σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος. Άγριας επίθεσης σε εργασιακά δικαιώματα για να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Αύριο, 15 Ιούνη στις 7 το απόγευμα, ξεκινάμε από τις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα και το γήπεδο της Παναχαϊκής, πορευόμαστε μέσα από τις εργατογειτονιές, με κατάληξη την Πλατεία Γεωργίου.

Την Κυριακή 17 Ιούνη κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις μας, με μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση στις 8.30 το βράδυ στο Νότιο Πάρκο, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία και αμέσως μετά θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.