Οργή φιλόζωων κατά του Δήμου - Η Ξερόλακα τόπος πόνου για τα σκυλιά - Ανεξήγητη η προκλητική αδιαφορία του Δήμου

Πρωτοφανείς διαστάσεις παίρνει η διαμάχη Δήμου Πατρέων - φιλόζωων με αφορμή την έλλειψη φροντίδας απο τον Δήμο. Όπως έγινε γνωστό, εθελοντές γνωρίζοντας την ανεπάρκεια του Δήμου απευθύνθηκαν οι ιδιοι σε αστυνομικα τμηματα και εδωσαν τα στοιχεία τοτς προκειμένου να τους καλούν οι αστυνομικοί οταν γινονται καταγγελιες για κακοποιηση ζωων.

Χθες, κληθηκε εθελόντρια απο αστυνομικο τμημα  για περιπτωση κακοποιημενου σκυλου. Η Βίκυ Τσεκούρα που τελικα πηρε το σκυλο έχει παει σε πανσιον 57 σκυλια. Λέγεται ότι καταχρεώνεται για να τα συντηρει μεχρι να τους βρει οικογενειες αν τους βρει. 

Υπάρχουν ακόμα και φιλοζωικές Γερμανικές οργανώσεις οι οποίες προσπαθούν να βοηθήσουν στέλνοντας φάρμακα, τροφές και εμβόλια για τα αδέσποτα της Πάτρας ενώ οι αρμόδιοι κάνουν τα στραβά μάτια. Φυσικά ούτε αυτό φτάνει καθώς ο αριθμός των αδέσποτων αυξάνεται συνεχώς.

ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΞΕΡΟΛΑΚΑ

Η Ξερόλακα έχει γεμίσει αδέσποτα σκυλιά σε τραγική κατάσταση.. Είναι όλα σκελετωμένα και άρρωστα. Κάποια είναι ετοιμοθάνατα ενώ υπάρχουν και πολλά νεκρά. Σύμφωνα με μαρτυρίες εκεί καταλήγουν όσα σκυλιά περισυλλέγονται μετά από καταγγελίες πολιτών εφόσον ο δήμος δεν έχει καμία υποδομή για αυτά.

υπάρχουν κάποιοι σύλλογοι που με τη βοήθεια εθελοντών φιλοξενούν σκυλιά με δικά τους έξοδα αλλά και με λεφτά εθελοντών όμως παρόλα αυτά αν κάποιος πολίτης ζητήσει βοήθεια για κάποιο αδέσποτο πολύ πιθανόν να μη λάβει απο πουθενά απάντηση καθώς πλέον ακόμα και αυτοί οι συλλόγοι αδυνατούν να προσφέρουν.Δεν υπάρχει τίποτε οργανωμένο από πουθενά.

Μια μερίδα ανθρώπων ευαισθητοποείται στην εικόνα ενός πληγωμένου ζώου και το μαζεύει με την ελπίδα να του βρεί ένα σπίτι με αποτέλεσμα να του μένει εν τέλει.Από την άλλη μια άλλη μερίδα ανθρώπων παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και μοιράσουν φόλες ανα περιοχές ή σκοτώνουν ζώα με βάναυσο τρόπο και παρά τις καταγγελίες κανένας φορέας δε παίρνει θέση ούτε σε αυτό.

Το φαινόμενο θανάτων από φόλες , κρέμασμα ζώων κ.α αυξάνεται συνεχώς στη Πάτρα με αποτέλεσμα να γίνονται θεατές ακόμα και μικρά παιδιά.Πολίτες ενάντια πολιτών και η διοίκηση μένει αμέτοχη.Μια σύγχρονη ζούγκλα πίσω από αγανακτισμένους ανθρώπους και θύματα τα ζώα.Μια φρικτή εικόνα που δείχνει έλλειψη παιδείας και ενδιαφέροντος για τη φύση και τα θαύματα της.

Αύξηση βιας καθώς έρευνες έχουν δείξει πως όταν ένας άνθρωπος είναι ικανός να βλάψει ένα ζώο είναι ικανός να τραυματίσει σωματικά η ψυχικά και ένα ανήλικο παιδί.

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Φιλοζωικές οργανώσεις και πολιτες διαμαρτυρήθηκαν ξανα στον δημο Πατρέων για την αδιαφορία του στο θεμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Για αλλη μια φορά ο Δημος εμπαίζει τους πολίτες που τον υποκαθιστούν απόλυτα. Με θράσος απάντησαν οτι είναι επιλογή των φιλοζωων η περισυλλογή και η περίθαλψη των ζώων .

Η απίστευτη απάντηση δόθηκε απο τον γγ Τσιμογιαννη σε φιλοζωο πολιτη που έχει ανταποκριθεί σε κλήση του ίδιου του δημου Πατρέων για περισυλλογή αδεσποτου. Έφτασε σε τετοιο σημειο που ειπε να κάνουμε τα παράπονα μας στον Τσιρώνη και στους κτηνιάτρους γιατί δεν αναλαμβάνουν το εργο δωρεάν! Αλλα για τους εθελοντές κτηνιάτρους που πραγματικα κάνουν δωρεαν εργο, καμια απαντηση.

Για αλλη μια φορα το μονο που εκαναν ειναι να δικαιολογούν την ολιγωρία τους. Τα σωματεία ρώτησαν γιατί ακομα ο Δήμος δεν εχει καλέσει τους έλληνες εθελοντές κτηνιάτρους που κάνουν μαζικά δωρεαν στειρώσεις σε ολη την Ελλαδα. Γιατι ο τρίτος μεγαλύτερος δήμος της χωρας δεν καλεί τους έλληνες εθελοντές κτηνιάτρους;

Κάτω απο ποιο καθεστώς ο δήμος Πατρέων πληρωνει επιλεκτικά για ζωα χωρίς να δινει λογαριασμό σε κανεναν. Γιατί προτρέπει τους πολίτες να καλούν αλλους πολιτες για βοηθεια και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του? Καθε συναντηση με τον Δημο Πατρέων καταλήγει σε αδιέξοδο. Κάθε φορά οι ιδιες δικαιολογιες.

Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι υποχρέωση του Δήμου. Οι οργανώσεις καλούν  ολους τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν. Να τηλεφωνήσουν, να στειλουν μηνύματα στο email του Δήμου και στα κοινωνικά μεσα δικτύωσης. Να στείλουν φωτογραφίες απο τα αδέσποτα που έχουν φροντίσει, αποδείξεις απο τα χρήματα που έχουν πληρώσει, αντίγραφα των καταγγελιών που έχουν κάνει στην αστυνομία για κακοποίηση των ζώων. Να δείξουν στους ανθρωπους αυτους που κρύβονται πίσω απο τους νόμους, την πραγματικότητα.