Οι παλιές σταφιδαποθήκες στην Καρόλου έγιναν ξενώνας νεότητας - Φάνηκε η όψη του κτιρίου

Aποκαλύφθηκε η εξωτερική όψη του κτιρίου της παλιάς σταφιδαποθήκης επί της Καρόλου που στη νέα χρήση του θα λειτουργήσει ως σύγχρονος ξενώνας νεότητας.

Πρόκειται για άλλο ένα εγχείρημα της εταιρείας Dimand του πατρινού επιχειρηματία, Δημήτρη Ανδριόπουλου, που δραστηριοποιείται με επιτυχία στο real estate.

Τα συνεργεία αφαίρεσαν πριν από λίγα 24ωρα τα ειδικά πανιά που κάλυπταν την όψη του ακινήτου για να μην ενοχλεί η σκόνη από τις εργασίες και αποκαλύφθηκε το νέο «πρόσωπο» του κτηρίου.

Στη θέα του αρκετοί περαστικοί έκαναν στάσεις δευτερολέπτων για να το θαυμάσουν, καθώς στη μνήμη τους είχε εντυπωθεί η παλιότερη εικόνα του εγκαταλελειμμένου κτηρίου, το οποίο θεωρούσαν ότι θα παραδινόταν στο έλεος του χρόνου μέχρι να καταρρεύσει. Το ακίνητο μετράει περισσότερο από ένα αιώνα ζωής και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Πάτρας.

Το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρίας είναι να το μετατρέψει σε ξενώνα επιπλωμένων περίπου 50-55 διαμερισμάτων κατηγορίας τριών αστέρων με προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ. Οι εργασίες ανακατασκευής με σκοπό την επανάχρηση του ακινήτου ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2019.

Είχε προηγηθεί η διετής προσπάθεια της Dimand να κηρύξει διατηρητέο το κτήριο ως προς το κέλυφος (τόσο διήρκεσαν οι διαδικασίες μέχρι να εκδοθεί η σχετική απόφαση και να δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Η άποψη της εταιρείας, όπως μας την είχε εκφράσει ο Δ. Ανδριόπουλος πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, είναι πως θα αποτελέσει κόσμημα για την πόλη και θα αποκτήσει ζωή το συγκεκριμένο τμήμα της Καρόλου.

Ο ξενώνας νεότητας είναι ένα νέο ξενοδοχειακό προϊόν που θα απευθύνεται στη νεολαία, φοιτητές και τουρίστες. Το συγκεκριμένο μοντέλο αξιοποίησης ακινήτων ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό και σύμφωνα με τις τάσεις της αγοράς θα έχει ιδιαίτερη δημοφιλία και στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Είναι η δεύτερη σημαντική επένδυση της εταιρίας του πατρινού επιχειρηματία στην πόλη. Προηγήθηκε η εξαγορά του παλιού ξενοδοχείου «Μωρέας», μαζί με το ακίνητο της Καρόλου. Η εταιρεία συμφώνησε στη συνέχεια με την αλυσίδα Marriott για τη μετατροπή του σε Moxy. Τα δύο ακίνητα πουλήθηκαν ολοκληρωμένα στην «Πανγαία» που επενδύει σε ακίνητα.

 

πηγή: Πελοπόννησος.