Οι ευκάλυπτοι του Αγίου Αλεξίου Πάτρας πήγαν στα δικαστήρια!

Μια πανέμορφη και μοντέρνα πλατεία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στις οδούς Αγίας Σοφίας και Ιωαννίνων, εκεί όπου μέχρι πριν λίγα χρόνια υπήρχαν αρκετοί πανύψηλοι ευκάλυπτοι.
Ομως, η απομάκρυνση αυτών των δέντρων για τη δημιουργία της πλατείας τον Σεπτέμβριο του 2021, έφερε τη διενέργεια μιας αυτεπάγγελτης έρευνας από την Εισαγγελία Πατρών. Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ωρας Πατρών» Γιώργος Ρώρος, για αυτά τα δέντρα ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα, καθώς σύμφωνα με όσα είχαν καταγγείλει τότε οι περίοικοι και δημοτικές παρατάξεις της Πάτρας, οι ευκάλυπτοι προστατεύονταν με Προεδρικό Διάταγμα.
Οπως είχαν καταγγείλει την περίοδο των αρχικών εργασιών διαμόρφωσης της νέας πλατείας οι περίοικοι αλλά και δημοτικές παρατάξεις, οι ευκάλυπτοι ήταν ιστορικοί και το τεχνικό σχέδιο για τη διαμόρφωση της νέας πλατείας μιλούσε για κλάδεμα των ευκαλύπτων και νέες φυτεύσεις. Ωστόσο, στη συνέχεια αποφασίστηκε να ξηλωθούν οι 12 ευκάλυπτοι και να μεταφερθούν στην Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου μεταφυτεύτηκαν αλλά τελικά δεν ευδοκίμησαν.
Μάλιστα χθες, για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε κληθεί να καταθέσει όσα γνωρίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ωρα Πατρών» Γιώργος Ρώρος, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στις διαμαρτυρίες για την απομάκρυνση των ευκάλυπτων από την περιοχή μαζί με περίοικους.
Σήμερα πάντως οι εργασίες στην πλατεία έχουν ολοκληρωθεί και ήδη πολλά παιδιά και γονείς μπορούν να απολαμβάνουν τον νέο χώρο αναψυχής. Ο χώρος παρέμενε αναξιοποίητος για σχεδόν 20 χρόνια και αποτελούσε τμήμα του άλσους που βρισκόταν το παλιό εμβληματικό λούνα παρκ.Σε αυτόν τον χώρο, ο Δήμος δημιούργησε τη συγκεκριμένη πλατεία, φυτεύοντας 75 νέα δέντρα και επιπλέον θάμνους, όπως ακριβώς προβλέφθηκε στην εγκεκριμένη και χρηματοδοτημένη μελέτη από το Πράσινο Ταμείο, με προϋπολογισμό 770.000 ευρώ. Στην πλατεία, περιλαμβάνονται παιδική χαρά, περιφραγμένη και ασφαλής, για τα παιδιά, χωρισμένη με παιχνίδια ανά ηλικιακές ομάδες και δραστηριότητες, παγκάκια και τραπεζόπαγκοι και δυνατότητα πρόσβασης ΑμεΑ σε όλα τα σημεία.