Ξενοδοχείο 300 κλινών και μόνιμες κατοικίες στο Λαμπίρι Αχαΐας

Σε πόλο προσέλκυσης σημαντικών τουριστικών επενδύσεων, μετατρέπεται σιγά-σιγά η ακτογραμμή του Κορινθιακού Κόλπου.
Μετά την αγορά -μέσω πλειστηριασμού- του εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου «Alexander» στην παραλία Αραχωβιτίκων από τον Ομιλο Τουριστικών Επενδύσεων «Μπλε Κέδρος» των αδελφών Ευμορφίδη, σειρά είχε -όπως έγραψε αποκλειστικά, χθες, η «Πελοπόννησος»- η οριστικοποίηση της συμφωνίας μακροχρόνιας μίσθωσης του Κληροδοτήματος «Παναγιωτόπουλου», λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα, στο Λαμπίρι για την κατασκευή πολυτελούς resort του Ομίλου Azur.
Η αρχική συμφωνία με τον τοπικό Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο, ιδιοκτήτη του οικοπέδου, είχε γίνει το 2020, όμως, οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν 2 χρόνια και η πυρκαγιά που έπληξε τη Ζήρια τον Αύγουστο του 2021 και κατέστρεψε ολοσχερώς τον μέχρι τότε επίγειο «παράδεισο» του πάλαι ποτέ «Club Mediterranee», την έθεσε σε διακινδύνευση.
Ο επενδυτής, ωστόσο, δεν πτοήθηκε και μετά από πολλή σκέψη και μελέτη, αποφάσισε να προχωρήσει και να αναστήσει την περιοχή, μέσα από τις στάχτες! Στο πλαίσιο της 48ετούς ενοικίασης του χώρου, προστέθηκε η αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος, με έξοδά του και αντάλλαγμα την απαλλαγή του τα πρώτα χρόνια από την καταβολή του μίσθιου, το οποίο ξεπερνά τις 75.000 ευρώ τον χρόνο. Στη συνέχεια, έγιναν και κάποιες διευκολύνσεις από τον Δήμο Αιγιάλειας, που δέχθηκε να αυξήσει την αρτιότητα του οικοπέδου από τις 7.000 στις 20.000 τ.μ. ώστε η εταιρεία να φτιάξει μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα.
Ο Azur Selection SΑ είναι μια εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα κυπριακών συμφερόντων (πρώην G. Arvanitakis Group) κυρίως ξενοδοχείων και εμπορικών κέντρων, ακολουθώντας το μοντέλο leasing και subleasing.
Διαθέτει χαρτοφυλάκιο με τα ξενοδοχεία Livin Mykonos Boutique Hotel (Μύκονος), My Mykonos Boutique Hotel (Μύκονος), Azur Boutique Hotel (Αθήνα, Βουλιαγμένη), Azur Suites Glyfada (Αθήνα, Γλυφάδα), Azur Retreat (Μεγανήσι). Εχει και κάποιες επενδύσεις σε εμπορικά ακίνητα, ενώ έχει επενδύσει και στο MyMall Mykonos και στο Dubai Residencies και συγκεκριμένα στην εκμίσθωση πολυτελών κατοικιών στο Lakeside, ένα από τα πλέον σύγχρονα συγκροτήματα κατοικιών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ έχει και σχέδια για επενδύσεις σε Κορσική και Κυανή Ακτή.

«ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»
Ο νομικός σύμβουλος της Azur Selection SΑ στην Ελλάδα, πατρινός δικηγόρος Δημήτρης Παπακωστόπουλος, τόνισε ότι μετά την πυρκαγιά ο επενδυτής θα αναπλάσει όλο το κατεστραμμένο φυσικό τοπίο, φτιάχνοντας παράλληλα ένα τεράστιο resort, με οικολογικά χαρακτηριστικά, σε ένα καταπράσινο τοπίο.
Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 40 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλάσια από την αρχική μελέτη. Στον χώρο θα κατασκευαστεί παραθαλάσσιο resort, με ξενοδοχείο 300 κλινών υψηλού επιπέδου και μόνιμες κατοικίες, που θα διατεθούν προς πώληση σε διακεκριμένους πελάτες από όλο τον κόσμο, για να μένουν όλο τον χρόνο εκεί. «Αυτή η επένδυση σημαίνει ανάπτυξη για την τοπική οικονομία και για τα τοπικά προϊόντα» είπε ο κ. Παπακωστόπουλος, «καθώς θα προσελκύσει και άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή, που θα παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες σε αυτό το πολυτελές resort. Αυτή η συμφωνία ήταν ένας μεγάλος στόχος για το γραφείο μας και εμένα προσωπικά, που κατέθεσα την πρόταση στον επενδυτή όταν έμαθα ότι ο χώρος διατίθετο προς μακροχρόνια μίσθωση» είπε ο δικηγόρος και έκανε λόγο για τουριστικό project που θα ανοίξει μεγάλες προοπτικές στην Αιγιάλεια και σε όλη την Πελοπόννησο.