Ξεκινά η 2η τοιχογραφία του ArtWalk 6 στην οδό Μπουκαούρη

To 6ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 6 συνεχίζει με την δεύτερη τοιχογραφία του το Σάββατο 8 Μαΐου, στην οδό Μπουκαούρη, στο ύψος της οδού όπου γίνεται Ιωνίας,προσκαλώνταςστην Πάτρα την πολύ διάσημη Γαλλίδα καλλιτέχνιδα της streetart, ZABOU.

«Δίνοντας σε όλο τον κόσμο περισσότερο χρώμα, με μία τοιχογραφία κάθε μέρα», αυτό είναι το μότο της ZABOU,  η οποία, με έδρα το Λονδίνο τα τελευταία χρόνια, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και δημιουργεί μεγάλου μεγέθους τοιχογραφίες. Ο επόμενος σταθμός της είναι ο αστικός ιστός της Πάτρας, όπου, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα δημιουργήσει μία ξεχωριστή και εντυπωσιακή τοιχογραφία με αρκετά στοιχεία εμπνευσμένα από τη χώρα μας.

Τα ρεαλιστικά ασπρόμαυρα μεγάλου μεγέθους πορτρέτα που δημιουργεί, «παίζουν» με τα οπτικά και τα χωρικά όρια, ενώ η χρήση χρώματος στο φόντο ελαφρύνει την αυστηρότητά τους, τονίζοντας την έκφραση και τα συναισθήματα των υποκειμένων που ζωγραφίζει.

Η έμπνευση για τη θεματολογία της προέρχεται από διάφορους τομείς της ανθρώπινης ύπαρξης, όπως η ιστορία, ο κινηματογράφος, η μουσική, η ενδυνάμωση και η αγάπη, αλλά και από τον περιβάλλοντα χώρο της τοιχογραφίας. Η ZABOU, όταν δεν ζωγραφίζει, συμμετέχει σε ομιλίες, εκδόσεις βιβλίων και περιοδικών για την τέχνη στο δημόσιο χώρο και σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.