Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”: Μπαράζ παραιτήσεων ακτινολόγων

Περισσότεροι από τους μισούς γιατρούς που υπηρετούσαν στο Ακτινολογικό Τμήμα του «Αγίου Ανδρέα» υπέβαλαν την παραίτησή τους.

Ειδικότερα, τέσσερις κατέθεσαν σχετικό αίτημα και μόλις τρεις έχουν απομείνει για να καλύπτουν τις ανάγκες του Τμήματος.

Κι αυτό συνέβη σε μία χρονική στιγμή που η διοίκηση του νοσοκομείου έχει εξοπλίσει το Τμήμα με υπερσύγχρονα μηχανήματα (μαγνητικό, αξονικό τομογράφο) αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο διοικητή του νοσοκομείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος είπε:

«Πράγματι έχουν παραιτηθεί τέσσερις μόνιμοι γιατροί. Οι δύο με πρόωρη συνταξιοδότηση, διότι δεν μπορούν να εφημερεύουν και να καλύπτουν τις ανάγκες του τμήματος, άλλος γιατί πάει στην Κύπρο, όπου ο μισθός είναι πολύ υψηλότερος και άλλος για τον ιδιωτικό τομέα».

Ο κ. Θεοδωρόπουλος επισημαίνει ότι «η ζήτηση ακτινολόγων είναι πολύ μεγάλη και υπάρχει έλλειψη σε αυτή την ειδικότητα. Προφανώς κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτό και αναζητούν το εργασιακό τους μέλλον εκτός του δημοσίου συστήματος υγείας».

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΙΕΣΗ

Ο διοικητής του νοσοκομείου δεν κρύβει ότι η αποχώρησή τους θα προκαλέσει τη δυσλειτουργία του Τμήματος, διότι είναι θερινή περίοδος και πιθανόν οι εναπομείναντες γιατροί να μην μπορέσουν να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας. «Σίγουρα θα υπάρξει πίεση αυτό το διάστημα, αλλά με σωστή οργάνωση και συντονισμό θα τα καταφέρουμε. Δεν θα αφήσουμε το τμήμα ακάλυπτο».

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

Ο ίδιος εκτιμά ότι «σε συνεργασία με την 6η Υπε θα προκηρυχθούν οι θέσεις και πιστεύω ότι αυτό θα είναι μία ευκαιρία να ανανεώσουμε το προσωπικό μας, να έρθουν νέα άτομα διατεθειμένα να εργαστούν και να αξιοποιήσουν πλήρως όλον αυτόν τον σύγχρονο εξοπλισμό».

Ίσως στο τελευταίο να κρύβεται και η απόφαση ορισμένων εξ αυτών που υπέβαλαν την παραίτησή τους. Δηλαδή, η ανάγκη εκπαίδευσης στα καινούργια μηχανήματα και φυσικά η ανάγκη εφημέρευσης, ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες λειτουργίας του τμήματος, να μην ήταν εύκολη υπόθεση για κάποιους από τους γιατρούς του τμήματος, που συμπληρώνουν ήδη αρκετά χρόνια υπηρεσίας.

Μάλιστα όλο το προηγούμενο διάστημα είχε καταγραφεί μία απροθυμία εκπαίδευσης στον καινούργιο εξοπλισμό, με αποτέλεσμα ελάχιστοι να είναι οι γιατροί που μπορούσαν να διενεργήσουν τις εξετάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα απαιτεί άμεση διαχείριση. Κι αυτό έχει απασχολήσει ήδη τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και το πιο άμεσο.»

Το θέμα έχει απασχολήσει και τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη. Σε πρώτη φάση, πήρε απόφαση για μετακίνηση ειδικευομένων από το ΠΓΝΠ στον «Αγ. Ανδρέα».

Σημειώνουμε ότι, το συγκεκριμένο τμήμα καλύπτει και τις ανάγκες των παιδιών που νοσηλεύονται στο Καραμανδάνειο.

 

Πηγή: "Π"