Νικολόπουλος για Μητσοτάκη: Η μικρόψυχη απόφαση σας είναι ένα κρεσέντο κομπλεξισμού

Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Νέα Πάτρα σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο τοποθετήθηκε στο θέμα του έντονου παρασκηνίου γύρω από την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Νικολόπουλος με το γνωστό ύφος του:

"Κύριε Πρωθυπουργέ εσείς πρέπει να ΠΑΡΑΣΤΕΙΤΕ  στην νεκρώσιμη ακολουθία…Δεν είναι προσωπικό σας θέμα υπάρχει ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ και οφείλετε να το σεβαστείτε. Έχετε καθήκον ως Πρωθυπουργός και εν ονόματι της πατρίδας μας εσείς να παραστείτε. Η εξόδιος ακολουθία δεν είναι θεατρική παράσταση για να στέλνετε την κ. Μενδώνη.

Δεν είναι δυνατόν στην κηδεία του έκπτωτου τελευταίου Βασιλέα των Ελλήνων, όπου θα παραστούν Αρχηγοί κρατών και ύψιστες προσωπικότητες από όλον τον κόσμο τιμώντας τον Κωνσταντίνο να εκπροσωπεί την Ελλάδα η κ. Μενδώνη;

Κύριε Πρωθυπουργέ,

κύριε Μητσοτάκη, προσβάλλετε το αξίωμα σας, την προσωπικότητα σας και κυρίως την πατρίδα μας με την μικρότητα σας.

Κύριε Μητσοτάκη είστε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας η οποία συγκροτείται κυριότατα από τον συντηρητικό κόσμο της Ελληνικής κοινωνίας…

Με μια σειρά αποφάσεων και γεγονότων αποδεικνύεται ότι δεν έχετε την παραμικρή ψυχική επαφή με αυτόν τον κόσμο που έχετε κληθεί να εκπροσωπείτε. Προσβάλλετε τις αξίες τις αρχές και τα αισθήματα αυτού του κόσμου και ξεχάσατε τι σημαίνει Ευγένεια,  σεβασμός, ευπρέπεια.

Η μικρόψυχη απόφαση σας είναι ένα κρεσέντο κομπλεξισμού και φανερώνει την αμηχανία που νιώθετε απέναντι στα αισθήματα αγάπης που τρέφει η πλειονότητα του λαού για τον τελευταίο Βασιλιά και την οικογένεια του.

Είναι δυστυχώς ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα ανιστόρητων, ασεβών, εθνομηδενιστών αποφάσεων που αφορούν θέματα εθνικής ανεξαρτησίας και υπερηφάνειας, θρησκείας και παιδείας, ιστορίας και Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, Θεσμών οικογένειας και κοινωνικής συνοχής, αξιών και αρχών.

Η υπερήφανη και ανιδιοτελής λαϊκή βάση της Νέας Δημοκρατίας νιώθει βαθιά προσβεβλημένη από τον τρόπο που εσείς ως εκπρόσωπος, της ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ διαχειρίζεστε τα ιερά και τα όσια, την ιστορία και τις παραδόσεις που κρατάει ως ατίμητο θησαυρό στα κατάβαθα της ψυχής της."