Να παραδώσει την έδρα της καλεί τη Σία Αναγνωστοπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδρίασε τη Δευτέρα 4/12/2023 με κύριο θέμα την αναπλήρωση των κενών θέσεων στο όργανο - καθώς και στο συντονιστικό της - μετά τις αποχωρήσεις του τελευταίου διαστήματος. Η συνεδρίαση έλαβε χώρα σε πανηγυρικό κλίμα, σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα και συμμετείχαν σε αυτή εκτός των μελών της, ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Η συνεδρίαση σηματοδότησε ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα και αλλαγή σελίδας. Έγινε αναφορά στην αναγκαία πολιτική δράση του επόμενου διαστήματος, ώστε με συσπείρωση, ενότητα, δυναμική επανεκκίνηση των οργανώσεων μελών, μαζί με τον κόσμο να προχωρήσουμε μπροστά. Στο πνεύμα αυτό απευθύνουμε κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες της Αχαΐας να αγωνιστούμε όλοι μαζί, ώστε να αντιμετωπίσουμε προς όφελος της κοινωνίας την ακραία συντηρητική επίθεση που αυτή δέχεται από την κυβέρνηση. Η ακρίβεια που γονατίζει τα νοικοκυριά, η ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας, η καταπάτηση των δημοκρατικών λειτουργιών, θα πρέπει τώρα με αγώνες, μέσα και έξω από τη βουλή, να ανακοπούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κράτησε την κοινωνία όρθια με τη διακυβέρνησή του στα μνημόνια, οφείλει να το κάνει και σήμερα από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ζωντανή την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα. Στο πλαίσιο αυτό δηλώνει παρών, με αίσθημα ευθύνης μπροστά στους αγώνες που έρχονται. Ο κύκλος της εσωστρέφειας κλείνει.

Μετά την αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ της βουλεύτριας Αθανασίας (Σίας) Αναγνωστοπούλου, που είχε εκλεγεί με λίστα για να εκπροσωπεί την Αχαΐα στο Εθνικό Κοινοβούλιο και την επιλογή της να μην παραδίδει την έδρα, αλλοιώνεται η βούληση του λαού της Αχαΐας να εκπροσωπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με δύο (2) έδρες. Η έδρα αυτή - όπως η ίδια η κ. Αναγνωστοπούλου έχει πρόσφατα δημόσια δηλώσει - δεν ανήκει σε πρόσωπο αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας με ομόφωνη απόφασή, καλεί την Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου να τιμήσει την υπογραφή της στον Κώδικα Δεοντολογίας των υποψηφίων βουλευτών, που έχει προσυπογράψει και να παραδώσει, ως οφείλει, την βουλευτική της έδρα στο κόμμα που την εξέλεξε.