Νίκος Γαλάνης: Δάσκαλος από την Πάτρα βραβεύεται ως Εκπαιδευτικός της Χρονιάς

Για 6η χρονιά, ο θεσμός των Education Leaders Awards, ανέδειξε το πανόραμα των βέλτιστων πρακτικών στην εκπαίδευση και επιβράβευσε φορείς και εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και τα μέλη της επιτροπής -εκπαιδευτικοί, εμπειρογνώμονες, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων- αξιολόγησαν φέτος περισσότερες από 210 υποψηφιότητες και επικύρωσαν τους νικητές, σύμφωνα με τις βαθμολογίες που εκείνες είχαν συγκεντρώσει.  

Το κορυφαίο βραβείο Εκπαιδευτικός της Χρονιάς μοιράστηκε σε δύο δασκάλους, τον Πατρινό Νικόλαο Γαλάνη και τη Νάντια Στρατή, για την προσφορά τους στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αργολίδας.

Το σημαντικό τους έργο συγκίνησε την κριτική επιτροπή και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε δεκάδες υποψηφιότητες. Ο προϊστάμενος του σχολείου Νικόλαος Γαλάνης δήλωσε:

«Μέσα στην πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δύναμη να ανταποκρίνονται άμεσα στις προκλήσεις.

Με όπλο τους τη θέληση, τον επαγγελματισμό και την αγάπη τους για το λειτούργημα που υπηρετούν, οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τον πυλώνα του σχολείου.

Στο πρόσωπο μας εκτιμήθηκε το έργο χιλιάδων αναπληρωτών που στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση τα τελευταία (πολλά) χρόνια.»

Ο Νικόλαος Γαλάνης έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν αφού έχει βραβευτεί για την καινοτομία του να διδάσκει μέσω δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους με τους μαθητές του, περνώντας σημαντικά κοινωνικά μηνύματα.

Οι ταινίες για τα τροχαία ατυχήματα, το προσφυγικό ζήτημα, τον ρόλο της γυναίκας έχουν συγκινήσει ενώ φέτος viral έγινε η ταινία τους για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Μάλιστα, το 2019 ήταν υποψήφιος για «Πρόσωπο της Χρονιάς».