Νέος φωτισμός Led στην οδό Γούναρη και στην Ηρώων Πολυτεχνείου – Όθωνος Αμαλίας

Ολοκληρώθηκε, από το Δήμο, η τοποθέτηση, στους φωτιστικούς βραχίονες, φωτιστικών τύπου Led σε όλη την οδό Γούναρη.

Οι εργαζόμενοι του Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, συνεχίζουν, παράλληλα, την αλλαγή του δημοτικού φωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά Led, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και στην Όθωνος Αμαλίας, από το παλαιό Κολυμβητήριο της Αγυιάς μέχρι την Τριών Ναυάρχων.

Στον προγραμματισμό του Δήμου είναι να αντικατασταθούν, σταδιακά, με led, όλα τα δημοτικά φωτιστικά στοιχεία στις γειτονιές και στις συνοικίες της Πάτρας.

Μέχρι τώρα έχουν αλλαχθεί κι έχουν τοποθετηθεί στον δημοτικό φωτισμό της πόλης περί τις 3.500 σύγχρονα φωτιστικά led, που ρυθμίζονται με ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπως επίσης όλοι οι λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας όταν καίγονται. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πατρέων, είναι ο μόνος Δήμος στη χώρα που προχωρά, με τους εργαζόμενούς του στον Ηλεκτροφωτισμό, σε τέτοιας κλίμακας αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με led. 

Τα φωτιστικά led παρέχουν ποιοτικότερο φωτισμό και ταυτόχρονα εξοικονομούν ενέργεια, παρέχοντας οικονομία στο Δήμο της τάξης του 60% σε σχέση με το κόστος κατανάλωσης των παλαιών λαμπτήρων.