Νέοι πυροβολισμοί μέσα στο λιμάνι της Πάτρας από Αφγανούς - Ο κλάδος των Μεταφορών υποφέρει από την πρωτοφανή παραβατικότητα

Συμμορίες Αφγανών συγκρούονται βιαίως στο λιμανι της Πάτρας και η ΕΛΑΣ ανησυχεί για τη συνέχεια. Ήδη δύο κάλυκες που βρέθηκαν στην παραλιακή ζώνη μετά τους πυροβολισμούς ατον αέρα ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών, εξετάζονται βαλλιστικά από την Αστυνομία.

Το αποτέλεσμα της βαλλιστικής έρευνας θα αποδείξει εάν τα πιστόλια που χρησιμοποίησαν οι αλλοδαποί είναι τα ίδια με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν τον π. Νοέμβριο και τραυμάτισαν δυο μετανάστες.

Ο ένας κάλυκας βρέθηκε εντός του νέου Λιμένα από Λιμενικούς και ο δεύτερος εκτός του Λιμανιού στην Ακτής Δυμαίων στο ύψος του Praktiker από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών.

Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες οι δύο ομάδες αλλοδαπών συνεπλάκησαν πρώτα μέσα στο Λιμάνι και στη συνέχεια εκτός με κάποιους από αυτούς να πυροβολούν στον αέρα.

Σε νέα επιχείρηση της Αστυνομίας το πρωΐ της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν αρκετές προσαγωγές σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης με την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. να προβληματίζεται από τα συνεχή περιστατικά βίας που σημειώνονται.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες του επεισοδίου και να βρεθούν τα πιστόλια που χρησιμοποίησαν.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ

Στο λιμάνι της Πάτρας, οι Σιίτες αντιμάχονται τους Σουνίτες και το μίσος τους έχει θρησκευτικο-οικονομική διάσταση! Το οικονομικό σκέλος αφορά φυσικά το αντίτιμο για να «τρυπώσουν» Αφγανοί στο λιμάνι, στην προσπάθειά τους να ταξιδέψουν προς Ιταλία.

Αυτή η πραγματικότητα εχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Μεταφορές που επί μακρόν δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια και χωρίς ζημίες.

Σε απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ, που έχει αποκαλύψει η εφημερίδα "Πελοπόννησος", υπογραμμίζεται η σοβαρότητα της κατάστασης και η ανησυχία στα υψηλόβαθμα κλιμάκια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ για το που θα πάει το πράγμα.

Θυμίζουμε ότι είχε υποτιμηθεί η παρουσία πολλών δεκάδων Αφγανών πέριξ του λιμανιού και η τοπική και περιφερειακή ηγεσία της ΕΛΑΣ έδινε την εντύπωση ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο.

Όμως, οι πυροβολισμοί περιγράφουν μια κατλασταση πολλή χειρότερη απο αυτή που νόμιζαν.