Νέα καταγγελία για για ληγμένη πυρασφάλεια και σε Παιδικούς Σταθμούς της Πάτρας

Σε συνεδρίαση της διοίκησης του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, μετά από αναφορά του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πάτρα», Νίκου Νικολόπουλου, στην Πυροσβεστική, ο εκπρόσωπός του στο ΔΣ, Θόδωρος Κανελλόπουλος, έθεσε ερώτημα στον πρόεδρο, Θόδωρο Τουλγαρίδη, εάν οι δομές του ΚΟΔΗΠ έχουν τα απαιτούμενα Πιστοποιητικά Πυρασφάλειας.
Τότε, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σ' όλες τι δομές.   
Ομως, σύμφωνα με το μέλος της αντιπολίτευσης, κ. Κανελλόπουλο, αποδεικνύεται σήμερα πως ο κ. Τουλγαρίδης τον «παραπλάνησε», αφού «ουδείς είχε ασχοληθεί -τα τελευταία χρόνια- για  το πότε λήγουν τα Πιστοποιητικά Πυρασφάλειας στους Παιδικούς Δημοτικούς Σταθμούς, πολύ περισσότερο και ο κάθε έτος ανάδοχος, για αναγόμωση και συντήρηση των πυροσβεστήρων».
«Είναι λυπηρό στο Δήμο να παίζεται η ασφάλεια των μικρών παιδιών στη... ζαριά της τύχης σε περίπτωση πυρκαγιάς. Είναι εγκληματικό να λειτουργούν σταθμοί, με ληγμένα Πιστοποιητικά Πυρασφάλειας, από το 2019. Αραγε, τι έχει να πει σήμερα η πλειοψηφία του ΔΣ στον ΚΟΔΗΠς και μέλη της δημοτικής παράταξης του δημάρχου, Κ. Πελετίδη»
Η αντιπολίτευση έδωσε στη δημοσιότητα ανάρτηση στη «Διαύγεια» (23/5) για σύμβαση ελέγχου καλής λειτουργίας, συντήρησης, αποκατάστασης βλαβών και επανέκδοση Πιστοποιητικών Πυρασφάλειας, με την οποία αποδεικνύεται ότι ο Ι’ και ΙΒ’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός λειτουργούσαν με ληγμένα.
Απευθυνόμενη στη δημοτική αρχή, υπενθυμίζει πως εκ του νόμου του 2017, ως εποπτεύουσα αρχή, σε περίπτωση που έχει λήξει το Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας, οφείλει να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας.
«Το ερώτημα που διαχέεται σε κάθε δημότη είναι: Μετά την αποδεδειγμένη παράνομη λειτουργία των δύο Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, λόγω μη ανανέωσης των Πιστοποιητικών Πυρασφάλειας από το 2019, μήπως υπάρχουν και ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί χωρίς να έχουν ανανεώσει τα αντίστοιχα πιστοποιητικά;» καταλήγει ο κ. Κανελλόπουλος.