Μοίραλης: Εμβολιασμός των επαγγελματιών της εστίασης

Ο επιχειρηματίας της Εστίασης και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πατρέων, Νίκος Μοίραλης, χαρακτηρίζει αισιόδοξες τις προοπτικές επαναλειτουργίας του κλάδου από τα μέσα Μαΐου, ώστε μετά από 6 μήνες καθολικού λοκντάουν η εστίαση να ανοίξει πάλι και να  υποδεχθεί κόσμο.

Παράλληλα, επισημαίνει πως, για να μην έχουμε αναπάντεχα προβλήματα και προκύψουν εστίες μετάδοσης, πρέπει το κράτος να κάνει το αυτονόητο και να θέσει σε προτεραιότητα τον εμβολιασμό όλων των εμπλεκομένων, στις απανταχού δραστηριότητες της εστίασης.

«Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης επιλογής και πράξης θα έχει μόνο θετικό απόηχο και θα ανακουφίσει τους εν δυνάμει πελάτες που θα νιώθουν αίσθημα ασφάλειας. Επίσης οι οικογένειες των εργαζομένων θα γνωρίζουν πως δεν κινδυνεύουν στην καθημερινότητα τους από τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Τα self tests θα γίνουν βίωμα για τον κλάδο σε εβδομαδιαία βάση και έτσι θα επιτύχει την επιθυμητή πρόληψη που θα διασφαλίσει την αδιάκοπη λειτουργία του.

Μέσα στο μήνα Απρίλιο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΣΚΕΑΝΑ, Περιφέρεια, Δήμος, Ιατρικός Σύλλογος) οφείλουν να αναδείξουν την αναγκαιότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των εβδομαδιαίων self tests σε όλες τις εκφάνσεις που αφορούν την εστίαση»