Μια εξάμηνη "διαγραφή" που υπονομεύει τις προσπάθειες Μητσοτάκη για ένα ανοιχτό και δημοκρατικό κόμμα

Μια πρωτοφανής απόφαση αναστολής μέλους μόλις... 10 ημερών στη ΝΔ δείχνει πόσο δύσκολη είναι η προσπάθεια του πρωθυπουργού και αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη να ανανεώσει το κόμμα εμφυσώντας του δημοκρατικές λειτουργίες, ήθος και αξιοκρατία.

Αδύνατον να δικαιολογηθεί η απόφαση να τιμωρηθεί η πολιτευτής Κωνσταντίνα Κοσπέτα με εξάμηνη διακοπή της ιδιότητας μέλους του κόμματος για μια ανάρτηση της πριν ένα χρόνο όταν δεν ήταν καν μέλος της ΝΔ!

Η κυρία Κοσπέτα ήταν υποψήφια βουλευτής με τους ΑΝΕΛ. Αν και πήρε μεγάλο αριθμό σταυρών δεν εξελέγη ωστόσο είχε στη συνέχεια μια ιδιαίτερα σημαντική κοινωνική δράση στην περιοχή.

Μετά την αδρανοποίηση των ΑΝΕΛ, αποσύρθηκε από τα κοινά, αλλά αργότερα επανήλθε ως υποψήφια με τον Ν. Παπαδημάτο για τον Δήμο Πατρέων (φωτό). Τώρα, μόλις πριν 10 μόλις ημέρες γράφτηκε μέλος στο κόμμα της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες προηγήθηκε πρόσκληση μελών της ΝΔ να ενταχθεί. 

Η κυρία Κοσπέτα μετά την εγγραφή της στο κόμμα αποφάσισε να κατέλθει και στις εσωκομματικές εκλογές. Αυτό φαίνεται ότι είναι και η αιτία της προσωρινής αναστολής μέλους: Να μην λάβει μέρος σε αυτές.

Προκύπτει δε από το γεγονός ότι στο Νότιο Διαμέρισμα όπου ήταν υποψήφια παρατηρήθηκε αθρόα εγγραφή νεών μελών. Προφανώς αξιολογήθηκε ότι είναι πολίτες που την ακολουθούν οπότε θα εκλεγόταν και υπόγεια την... έκοψαν.

Η ίδια απέφυγε εντελώς να σχολιάσει την καταφανώς άδικη και δημοσίως προσβλητική επίθεση εναντίον της - έγινε άραγε μετά από συνεδρίαση οργάνου ή στους διαδρόμους; - με μια σαφή δήλωση υπέρ του κ. Μητσοτάκη. 

Είναι σημαντικό να δούμε τι θα πράξει το κόμμα της ΝΔ. Όσοι θα εγγράφονται νέα μέλη στο κόμμα κάποιοι θα ανατρέχουν στο διαδικτυακό παρελθόν τους και θα τους διασύρουν δημοσίως;