Μητσοτάκης: 80 μεγάλα έργα θα αλλάξουν Πάτρα και Αχαία

Την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, συνεχίζει και σήμερα, ο πρωθυπουργός ο οποίος επισκέφτηκε την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου για την Πάτρα του 2030 ενώ ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

«Έχουμε ένα συνεκτικό και κοστολογημένο αναπτυξιακό έργο για την Δυτική Ελλάδα, 80 και πλέον έργων υποδομών, έργων με αναπτυξιακό πρόσημο και κοινωνικό χαρακτήρα, που συγκροτεί το αφήγημα μας ότι η Πάτρα αξίζει να είναι η δυτική πύλη της χώρας προς την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου. «Αρκεί κανείς να επισκεφθεί το ανοιχτό εργοτάξιο του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος και να συγκρίνει την τωρινή κατάσταση με τις προηγούμενες εξαγγελίες και τις κατακερματισμένες εργολαβίες» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται δικαίως ότι είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις τις αναγνωρίζουμε και τις διορθώνουμε» είπε ακόμα και επισήμανε πως «Τα επόμενα χρόνια θεωρώ πως θα είναι χρόνια έντονης δυναμικής ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους πολίτες της Πάτρας».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Μην με ρωτήσετε την ημερομηνία, γιατί δεν έχω αποφασίσει. Το τι θα γίνει στις δεύτερες εκλογές είναι νωρίς να το συζητήσουμε αν και ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία και πιστεύω ότι είναι εφικτός χωρίς αυτό να σημαίνει αλαζονεία… Εχουμε δείξει ότι κυβερνάμε με τους καλύτερους και με στελέχη που δεν ανήκουν στη ΝΔ», είπε επίσης.

Η τοξικότητα στο πολιτικό κλίμα δεν έχει αλλάξει τον σχεδιασμό για το πότε θα γίνουν εκλογές, σημείωσε. «Εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, αλλά δεν έχω αυταπάτες καθώς η αντιπολίτευση δεν έχει παρουσιάσει καμία ουσιαστική πρόταση. Όταν δεν μπορείς να μιλήσεις πολιτικά για τα προβλήματα καταφεύγεις στην τοξικότητα, τα δήθεν σκάνδαλα», πρόσθεσε

«Από τη μια υπάρχει μια κυβέρνηση που λύνει προβλήματα κάνει προσαρμογές και από την άλλη μια αντιπολίτευση που το μόνο που λέει είναι ότι έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης

Επαναφέροντας το εκλογικό δίλημμα που έθεσε και χθες, πρόσθεσε: «Οι πολίτες ψηφίζουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό και θα συγκρίνουν τα 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπρα και τα 4 χρόνια ΝΔ με εμένα. Θα κρίνουν ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει την Τουρκία καλύτερα, ποιος μπορεί να φέρει επενδύσεις, να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, να προχωρήσει στην ψηφιοποίηση του κράτους, θα προσέλθει στην κάλπη και θα υποκλιθούμε με ευλάβεια στο εκλογικό αποτέλεσμα».