Με δράσεις τιμά η Πάτρα την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2022

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων προσκαλεί τον κόσμο στο συνέδριο αυτοεκπροσώπησης των ατόμων με ψυχική αναπηρία με θέμα: «Ευεξία και Ψυχική Υγεία», το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, ώρα 11 το πρωί, στο Ξενοδοχείο Astir (οδός Αγίου Ανδρέου 16, Πάτρα) και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, ώρες 11:00 έως 13:00, στις δράσεις ενημέρωσης από φορείς Ψυχικής Υγείας και στην παρουσίαση χορευτικών δρώμενων. Οι εκδηλώσεις γίνονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2022 που τιμάται στις 10 Οκτωβρίου.

Η ψυχική υγεία είναι από τους πιο παραμελημένους τομείς της δημόσιας υγείας τη στιγμή που όπως υπολογίζεται, 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με ψυχική διαταραχή και τα ποσοστά αυξήθηκαν δραματικά από την πανδημία, που προκάλεσε μεγάλα ψυχικά προβλήματα!

Το μήνυμα που στέλνουν οι αρμόδιοι φορείς είναι «ας μιλήσουμε ανοιχτά για την ψυχική υγεία, μας αφορά όλους. Ας σταματήσει το κοινωνικό στίγμα για τους πάσχοντες από ψυχικά προβλήματα».