Μαρίνα Κωνσταντίνου: Η Πατρινή πρώτη γυναίκα Αρχηγός της Σχολής Ικάρων

Η Αρχισμηνίας Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι πρώτη γυναίκα Αρχηγός στη Σχολή Ικάρων με καταγωγή από την Πάτρα, που είχε εισαχθεί δεύτερη στη σειρά, τον Αύγουστο του 2016.

Τρία χρόνια μετά, ο Αρχηγός της τάξης 2019 των νέων ανθυποσμηναγών παρέδωσε στην νεαρή Πατρινή την πολεμική σημαία της Σχολής Ικάρων.

Η Αρχισμηνίας Μαρίνα Κωνσταντίνου, είναι κόρη της παιδιάτρου, Ασπασίας Μούρτου και του αείμνηστου καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρη Κωνσταντίνου, που έχασε τη ζωή του στις κορυφές των Άνδεων, όταν είχε πάει για ορειβασία.

Πλέον είναι η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων. Είναι κάτι τιμητικό, όχι μόνο για την ίδια και για την οικογένειά της, αλλά για την Πάτρα.  Σε όσους μάλιστα γνωρίζουν την ίδια και την οικογένεια της σκόρπισε και συγκίνηση η είδηση αυτή.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του καθηγητή του ΕΑΠ Ιωάννη Καλαβρουζιώτη που σε ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε:

«Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων.

Κόρη του αείμνηστου παιδικού μου φίλου καθηγητή της νευροχειρουργικής του Παν. Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου, που τόσο άδικα έφυγε σε ορειβασία. Αυτός την καμαρώνει από ψηλά. Όλοι εμείς συγχαίρουμε την πατρινοπούλα για τις επιδόσεις της ευχόμενοι να ναι καλότυχη στην θαυμάσια μέχρι σήμερα εξέλιξή της».