Μαθητές βράβευσε σε εκδήλωση για την αξία του νερού ο Χ. Μπονάνος

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαϊας, Χαράλαμπος Μπονάνος, παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας με θέμα «Το νερό, ένα αγαθό χωρίς σύνορα: συμβάλλοντας στην αειφορία και την ποιότητα ζωής».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας πραγματοποιήθηκε απονομή βραβείων στους μαθητές για τη διάκρισή τους στον τοπικό διαγωνισμό φωτογραφίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο. κ. Μπονάνος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση και τους μικρούς μαθητές για την βράβευσή τους, τόνισε: «Η κλιματική αλλαγή και τα φαινόμενα ξηρασίας και λειψυδρίας για τα οποία είμαστε όλοι μάρτυρες τα τελευταία χρόνια , καθιστά αναγκαία την εξεύρεση λύσεων για την εξοικονόμηση και καλύτερη διαχείριση των υδάτων σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και στη βιομηχανία. Είμαστε χώρα αλλά και περιοχή πλούσια σε φυσικό πλούτο και οφείλουμε να διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού το δημόσιο και δωρεάν αγαθό που είναι το νερό χωρίς εξαιρέσεις και ανισότητες. Με χαρά η Περιφέρειά μας συμμετέχει σε δράσεις μέσα από τις οποίες θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα στην τάξη τους και να ενημερωθούν για τη σημασία του νερού στους ζωικούς οργανισμούς και για τον κύκλο του νερού».