Λειτουργικό Λιμάνι μετά από μπαράζ επεμβάσεων του ΟΛΠΑ - Προηγήθηκε ανταλλαγή απόψεων με τους φορείς

Με μπαράζ έργων ο ΟΛΠΑ δημιουργεί ένα νέο λειτουργικό πλαίσιο το Λιμάνι της Πάτρας ώστε να μηδενίσει προβλήματα που είχαν διαπιστωθεί και που είχαν φτάσει στο σημείο να μην επιβιβάζονται οχήματα σε μισοάδεια πλοία αν και ήσαν επί ώρες και με εισιτήριο στους χώρους ανμονής του.

Τα έργα προέκυψαν μετά την αποφασή της διοίκησης του ΟΛΠΑ να τερματίσει μια προβληματική περίοδο που αφορούσε όλους τους εμπλεκόμενους. Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Π. Τσώνης δεν πήρε αποφάσεις εν θερμώ. Ξεκίνησε με σειρά συσκέψεων, όπου ζήτησε την άποψη ναυτιλιακών πρακτόρων, μεταφορικών εταιρειών, σωματείων κ.α.

Μετά την καταγραφή όλων των προβλημάτων που σαφώς περιέγραψαν φορείς και επιχειρήσεις, εκπόνησε ένα πλήρες σχεδιο που όπως φαίνεται είναι διπλό: Από την μία ένα νέο λειτουργικό καθεστώς ώστε να μηδενιστούν καθυστερήσεις και ταλαιπωρίες στην επιβίβαση και από την άλλη η πλήρης ασφάλεια του Λιμένα.

ΣΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ μέρος ο ΟΛΠΑ διαμορφώνει αυτές τις ημέρες, νέες λωρίδες εισόδου των οχημάτων, προχωρά σε ασφαλτοστρώσεις ενώ άνοιξε δυο πύλες εισόδου αποκλειστικά για τα ασυνόδευτα. Αυτό το τελευταίο έχει ανακουφίσει απόλυτα την κίνηση εισόδου των οχημάτων,(δεν υπάρχει συμφόρηση πια), ενώ πρέπει να πούμε ότι ήταν ένα διαχρονικό αίτημα χρηστών του Λιμένα.

Οι σοβαρές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επιβάλλει στο Λιμάνι ο κ. Π Τσώνης ικανοποίησαν τους χρήστες του Λιμανιού που βλέπουν ότι η νέα διοίκηση του ΟΛΠΑ εφαρμόζει απολύτως και γρήγορα ότι υπόσχεται.

ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ο ΟΛΠΑ ήδη ανάρτησε ταμπέλες όπου ενημερώνει ότι στους χώρους του νέου Λιμένα δεν επιτρέπεται η διέλευση ατόμων που δεν έχουν εργασία στους χώρους του, ετοιμάζεται να τοποθετήσει συρματοπλέγματα στον φράκτη, ενώ θα "κλειδώσει" και τα σημεία που αποδεδειγμένα περνούν μετανάστες.