Λειτουργία Πολιτιστικών Ομάδων από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αναφέρεται: Tα γραφεία του Συλλόγου μας (Πλατεία Γεωργίου Α΄ 50 ) θα λειτουργήσουν για τους συναδέλφους  κάθε 1η και 3η Δευτέρα του μήνα από 6:30 – 7:30μ.μ. και κάθε 2η και 4η Τετάρτη του μήνα από 6 - 7:30 μ.μ.

 Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι  άμεσα θα ξεκινήσει η λειτουργία των πολιτιστικών ομάδων του Συλλόγου μας ( Χορευτικό , Χορωδία , Θεατρικό ).

Όποιος συνάδελφος μέλος του Συλλόγου μας επιθυμεί να ενταχθεί σε κάποια-ες από τις πολιτιστικές ομάδες να επικοινωνήσει με τους υπευθύνους των ομάδων όπως περιγράφεται παρακάτω. Οι πολιτιστικές ομάδες μας λειτουργούν πολλά χρόνια με μεγάλη επιτυχία και πολλές εκδηλώσεις – δράσεις και γι’  αυτό καλό θα είναι να τις στηρίξουμε με τη συμμετοχή μας .

Χορευτικό Τμήμα

Η ιστορική διαδρομή του χορευτικού του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας διαγράφεται από τα παλαιότερα χρόνια, όμως επανιδρύθηκε και επαναλειτουργεί από το έτος 2009. Η πορεία του χορευτικού τμήματος είναι επιτυχημένη και συνεχώς αυξανόμενη και οφείλεται στην  αγάπη για τον παραδοσιακό χορό.

Συνοδοιπόρος στην προσπάθεια αυτή από το έτος 2009 στάθηκε ο χοροδιδάσκαλος Κωνσταντίνος Σουλτανάς, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Το χορευτικό συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και δρώμενα που εξελίσσονται στην πόλη μας, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. 

Ιδιαίτερης αξίας είναι οι ετήσιες παραστάσεις του χορευτικού που διοργανώνονται  σε συνεργασία με τον Πανεπιστημιακό Πολιτιστικό Όμιλο «Τέχνης Κίνηση», είναι πάντα αφιερωμένες σε μία θεματική ενότητα και παρουσιάζονται, είτε στο Συνεδριακό Κέντρο του πρώην Τ.Ε.Ι.  Δυτικής Ελλάδας, είτε στο Ρωμαϊκό Ωδείο αλλά και σε άλλους διαθέσιμους κατάλληλους χώρους της πόλης μας.

Προσκαλούμε τα μέλη του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας να πλαισιώσουν και ενδυναμώσουν το χορευτικό μας τμήμα με την συμμετοχή τους, έτσι ώστε πιο δυνατοί και ανανεωμένοινα συνεχίσουμε την πορεία μας με ανοδικό ρυθμό.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ

Δευτέρα 6-8 μ.μ , Τετάρτη 6-9μ.μ., Πέμπτη 7-8 μ.μ.

Υπεύθυνος Σουλτανάς Κώστας τηλ. 6977201394

Τμήμα Χορωδίας

Η "Χορωδία Νηπιαγωγών" είναι πλέον υπό την αιγίδα του Συλλόγου μας και προσκαλεί όλα τα μέλη του συλλόγου να συμμετέχουν στις πρόβες και τις δράσεις της χορωδίας που αφορούν σε εκπαιδευτικό υλικό, ρεπερτόριο και συμμετοχή  σε εκδηλώσεις.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Παρασκευή 6:30μ.μ. – 8μ.μ.

Υπεύθυνη Μαρία Ρέντιτ ΠΕ 79: τηλ. 6948740877

Θεατρικό Τμήμα

Η θεατρική ομάδα ΡΩΓΜΗ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2007 με αφορμή ένα θεατρικό σεμινάριο , συνεργασίας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας .

Σκοπός της ομάδας η μύηση σε τεχνικές θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού και η αξιοποίηση αυτών στην διδακτική μας πράξη. Το 2009 οργανώθηκαν βιωματικά εργαστήρια σε απομακρυσμένα σχολεία Δ.Ελλάδας. Συγχρόνως πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς της Π.Ε. Η ομάδα συμμετείχε στο δεύτερο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδ. Πολιτιστ. Θεμάτων το 2011.

Επόμενος στόχος της ομάδας ήταν η πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων.

  • Μάιος 2011 «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν Σάιντ Εξυπερύ
  • Δεκέμβριος 2012 « Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβος Καμπανέλλη
  • Μάρτιος 2014 « Οι βαλίτσες « του Ανδρέα Θανασούλα
  • Ιανουάριος 2015 « Εγκλήματα καρδιάς»
  • Απρίλιος 2016 « Ω τι κόσμος μπαμπά» του Ιάκωβος Καμπανέλλη
  • Μάιος του 2017 « Η τραπεζαρία « του Άλμπερτ Γκερνυ
  • Και φέτος « Η Φαύστα « του Μποστ.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

 Τρίτη 6-9 μ.μ , Παρασκευή 8-10 μ.μ , Κυριακή 6-9 μ.μ.

Υπεύθυνη :Πασβάνογλου Χριστίνα τηλ. 6937494677