Κώστας Σβόλης: «Όταν οι αριθμοί λένε τις αλήθειες»

«Τα οικονομικά στοιχεία του Απολογισμού Έτους 2022 του Δήμου Πατρέων αναδεικνύουν τον λόγο για τον οποίον οι πολίτες δεν θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για τους διοικούντες την πόλη μας. Μειωμένη εισπραξιμότητα από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια και, αντίστοιχα, μειωμένες δαπάνες για έργα.
Κάποια από τα στοιχεία για του λόγου το αληθές:
• Από επιχορηγήσεις 2.188.051,42 ευρώ, από Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα για επενδύσεις και έργα, εισπράξαμε μόλις 171.351,60 ευρώ.
• Από προϋπολογισμένα έσοδα 25.602.709,71ευρώ, από Κεντρικούς Φορείς, μέσω του εθνικού τμήματος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για επενδύσεις και έργα, εισπράξαμε μόλις 1.005.807,15 ευρώ.
• Από οφειλές 74.213.445,84 ευρώ, των παρελθόντων οικονομικών ετών, εισπράξαμε μόλις 1.052.850,93 ευρώ.
• Από ποσό 50.000 ευρώ, που προοριζόταν για επιχορήγηση πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων, διατέθηκαν 0 (μηδέν) ευρώ.
• Από ποσό 90.000 ευρώ, που προοριζόταν για οικονομικά βοηθήματα σε άπορους δημότες, δεν διατέθηκε ούτε ένα ευρώ.
Δηλαδή ή δεν υπάρχουν άποροι και αναξιοπαθούντες στην πόλη μας ή η σημερινή Δημοτική Αρχή επιδεικνύει απόλυτη αδιαφορία».
Και συνεχίσει με έμφαση: «Ας μην απορούμε αν ή πόλη μας δεν είναι καθαρή, αν δεν έχει λύσει τα θέματα των απορριμμάτων και της αποχέτευσης, αν παρουσιάζει ασφυκτικό κυκλοφοριακό πρόβλημα, αν δεν έχει θετικό αναπτυξιακό πρόσημο, αν οι ευάλωτοι συμπολίτες μας αισθάνονται την αδιαφορία της Λαϊκής Συσπείρωσης και αν η Πάτρα, τελικά, υστερεί σχεδόν σε όλους τους τομείς.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή κατάφερε, τα τελευταία εννέα χρόνια, να εκμεταλλευτεί πολιτικές και οικονομικές συγκυρίες και με ιδεοληψία, υποκρισία και λαϊκισμό να επιτύχει μόνο προς μία κατεύθυνση. Στην απραξία και στο αφήγημά της ότι για όλα ευθύνεται η κεντρική διοίκηση. Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ευθύνονται διαχρονικά, σύμφωνα με τους διοικούντες την πόλη μας, ενώ οι ίδιοι νίπτουν τας χείρας τους. Απεκδύονται των ευθυνών τους προσπαθώντας να παραπλανήσουν άπαντες αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο κύκλος τους έκλεισε.»
Τέλος, αναφέρει: «Η δημοτική μας παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» καλεί όλους τους συμπολίτες μας να ενεργοποιηθούν και να απαντήσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Με το σύνθημα «το θέλουμε και το μπορούμε» θα είμαστε η επόμενη Δημοτική Αρχή όλων των Πατρινών».

*Επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη»