Κρούσματα κορωνοϊού στον Ριγανόκαμπο, συναγερμός από τον Δήμο

Rapid test για τον κορωνοϊό στους καταυλισμούς των Ρομά σε Βραχνέικα και Ριγανόκαμπο οργάνωσε χθες ο Δήμος Πατρέων μέσω του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) και της Αντιδημαρχίας Υγείας και Πρόνοιας και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Επειδή στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου παρουσιάστηκαν θετικά δείγματα (αριθμός δεν ανακοινώθηκε) ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επικοινώνησε αμέσως με τον ΕΟΔΥ και με την Πολιτική Προστασία.

Το γεγονός αναμένεται να πυροδοτήσει κοινωνική ανησυχία, με δεδομένο ότι οι περίοικοι διαμαρτύρονται ότι η πληθυσμός του καταυλισμού περιφέρεται χωρίς να δίνει σημασία στα υγειονομικά μέτρα.

Μάλιστα οι περίοικοι ζητούσαν τον έλεγχο αυτό εδώ και μήνες, αλλά υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στη διενέργεια των τεστ.

Ταυτόχρονα, με έγγραφό του, προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο Δήμος ζήτησε να υπάρξει συντονισμός και λήψη μέτρων για την υγεία τους και την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

Παράλληλα, ο δήμαρχος έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα τις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να καλυφτούν άμεσα όλες οι ανάγκες που θα προκύψουν από την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.