Κριτική Ψωμά στον Πελετίδη από την... Κυνουρία

Με τον Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπο Λυσίκατο συναντήθηκε ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, στο πλαίσιο των επαφών του με Δημάρχους ανά την Ελλάδα, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, την καταγραφή καλών αυτοδιοικητικών πρακτικών και την άντληση ιδεών που αφορούν έξυπνες δράσεις γιατην ανάπτυξητης τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και χαρακτηρίστηκε από σύμπτωση απόψεων και πνεύμα συνεργασίας.

Ο Χαράλαμπος Λυσίκατος εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος το 2014 και διάγει μία δεύτερη επιτυχημένη θητεία στο δήμο της Αρκαδίας, με έδρα το Λεωνίδιο. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με την ιστορία και την κληρονομιά του τόπου του, έχει πρωτοστατήσει στην ανάδειξη τοπικών ιδιαιτεροτήτων (όπως η τσακώνικη διάλεκτος και ο τσακώνικος χορός) και σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην περιοχή του, όπως το πρωτότυπο "ΜελιτζάzzFestival" στο Λεωνίδιο και το πολιτιστικό φεστιβάλ "ΠαραΤυρό" στον Τυρό.

Η περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου και η δημιουργία εξειδικευμένου τουριστικού ενδιαφέροντος αποτελούν προτεραιότητα για τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και τον δήμαρχο προσωπικά, με καθοριστική και τη συμβολή συνεργειών, όπως αυτή με την «Αναπτυξιακή Πάρνωνα» (αναπτυξιακή Α.Ε. τοπικής αυτοδιοίκησης). Η ανάδειξη ενός καταδυτικού και ενός αναρριχητικού πάρκου στην περιοχή, ως θεματικών μορφών τουρισμού,προσελκύει ήδη πληθώρα επισκεπτώναπό Ελλάδα και εξωτερικό, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σημειώνεται πως ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας βρέθηκε στην Πάτρα, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο με θέμα την καινοτομία, παρουσιάζοντας τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Δήμου του.  Ο Δήμαρχος Πατρέων δεν ήταν εκεί. Από το να υποδεχτεί τον ομότιτλό του που επισκέφτηκε την Πάτρα, προτίμησε το «αντάρτικο» κατά του Αμερικανού πρέσβη, που συμμετείχε στην ίδια διοργάνωση… διαδικτυακά!

Ο επικεφαλής του σπιράλ δήλωσε, σχετικά: «Αντί ο κ. Πελετίδης να ασχοληθεί με αυτόν που ήρθε, ασχολήθηκε με αυτόν που δεν ήρθε, κηρύσσοντάς τον ανεπιθύμητο και συμμετέχοντας σε σχετική πορεία. Αντί να μελετήσει φρέσκιες ιδέες που άλλοι δήμοι υλοποιούν, μετήλθε πάλι παραδοσιακών τρόπων διαμαρτυρίας. Αντί δράσης, αντίδραση. Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Πατρέων προκρίνει το σόου από την ουσία. Και η ανάπτυξη… στην αναμονή».