Κορωνοϊός: Δεν παρατηρείται καμία τάση βελτίωσης - Κρούσματα στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου

Κλείσαμε δύο εβδομάδες περιορισμού υψηλής κλίμακας, τον οποίο βέβαια κατ' όνομα τηρούμε. Δεν παρατηρείται καμία τάση βελτίωσης στην Αχαΐα και δεν βλέπουμε ελπίδα ανοίγματος της αγοράς, ούτε καν στο ξεκίνημα του Μαρτίου.

Στα δυσμενή στοιχεία των τελευταίων ημερών, προστέθηκε το φούντωμα των κρουσμάτων στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλώθηκε ιός σε 20 κρατούμενους του σωφρονιστηρίου, γεγονός που προκάλεσε συναγερμό μεταξύ των σωφρονιστικών υπαλλήλων που εδώ και καιρό βρίσκονται σε αναβράζουσα κατάσταση.

Η Αχαΐα παρουσιάζει σταθερά υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Φαίνεται ότι πλησιάζει την περιοχή του κόκκινου και η Ηλεία. Η ΕΛΑΣ έχει ανεβάσει τον δείκτη της επιφυλακής για τη γειτονική περιοχή.

Η πίεση στα νοσοκομεία της περιοχής παραμένει υψηλή και ανησυχητική. Χθες Κυριακή στο ΠΓΝΠ είχαμε 47 νοσηλευόμενους στη μονάδα και άλλους 14 στην εντατική, εκ των οποίων οι 4 ήταν διασωληνωμένοι. Στον «Άγιο Ανδρέα» οι νοσηλευόμενοι ήταν 31 και άλλοι 5 στην εντατική. Από αυτούς οι 4 διασωληνωμένοι.

Η 6η ΥΠΕ διαβεβαιώνει ότι όσο και να αυξηθεί η ζήτηση κλινών, θα καλυφθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ομως, πρόσθετε ο διοικητής Γ. Καρβέλης, πριν φθάσουμε στο ερώτημα πόσες νοσηλείες έχουμε, πρέπει να διερωτηθούμε γιατί φθάνουμε να έχουμε νοσηλείες.

Το ερώτημα αφορά τη χαλαρότητα που επιδεικνύουμε, παρά τη δυσμενή συγκυρία. «Γιατί πρέπει να νοσήσουμε... υποχρεωτικά;» ήταν το δηκτικό, ρητορικό ερώτημα που απευθύνει στον καθένα μας ο κ. Καρβέλης.

Μας βάζει δύσκολα και η καλοκαιρία: Ξεχυθήκαμε μέσα στο τριήμερο στην παραλιακή οδό και τις πλατείες της περιοχής. Εκδηλώθηκαν συνωστισμοί κατά διαστήματα με αρκετή δόση αμέλειας σε σχέση με τα μέτρα. Η ΕΛΑΣ κινητοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή, κυρίως με αποτρεπτικές παρεμβάσεις και σε πνεύμα συγκατάβασης απέναντι στον κόσμο και την κόπωσή του.

Εδώ που τα λέμε, δεν μπορείς να τα βάλεις με 200.000 πολίτες. Αν και ορισμένες συμπεριφορές είναι κραυγαλέες και αντιεπαγγελματικές, ιδιαίτερα στον κλάδο του επισιτισμού.

 

Πηγή: "Π"