Κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία στα Καλάβρυτα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία στον Δήμο Καλαβρύτων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο σε συνεργασία με τον δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπονάνος:

«Από τη στιγμή που επικρατούν οι συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες στην περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας και για να προφυλάξουμε τόσο τους μαθητές όσο και τους καθηγητές, κάποιοι από τους οποίους είναι αναγκασμένοι να οδηγούν σε ένα επικίνδυνο ορεινό δίκτυο ώστε να μεταβούν στα σχολικά συγκροτήματα, αποφασίσαμε πως καλό θα ήταν αύριο Δευτέρα να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Άλλωστε, προέχει η ασφάλεια τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών».

Η απόφαση αφορά αρχικά μόνο την αυριανή ημέρα και όπως σημείωσε ο κ. Μπονάνος κάθε μέρα θα υπάρχουν νεότερα, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Ερωτηθείς αν οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως αποφασίστηκε να γίνει και στην Αττική, ο Χαράλαμπος Μπονάνος επεσήμανε πως αυτό δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. «Εμείς πήραμε την συγκεκριμένη απόφαση και ενημερώσαμε τους αρμόδιους. Το τι θα γίνει στον συγκεκριμένο τομέα αφορά το Υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης».