"Κλείσανε εμάς και ξεδίνουν οι πάντες ασύδοτα" φωνάζει η εστίαση

Τις σκάλες Αγίου Νικολάου επέλεξαν χθες οι επαγγελματίες της Εστίασης στην Πάτρα, για να διαμαρτυρηθούν για το παρατεταμένο λοκντάουν των επιχειρήσεών τους.

Η επιλογή προφανώς έγινε εσκεμμένα σε ένα σημείο της πόλης, που αποτελεί καθημερινά εστία συγκεντρώσεων και εναλλακτικής διασκέδασης εκατοντάδων νεαρών και μαζί εστία ανεξέλεγκτης διασποράς του κορονοϊού.

Ο ΣΚΕΑΝΑ με αυτό τον τρόπο θέλησε να δημοσιοποιήσει το αίτημά του ότι πλέον ο κλάδος αδίκως παραμένει κλειστός, τη στιγμή που ο κορονοϊός βράζει μέσα στα σπίτια και σε πολλά σημεία της πόλης, ενώ οι επιχειρήσεις της εστίασης θα μπορούσαν να αποτελέσουν βαλβίδες εκτόνωσης με ελεγχόμενα μέτρα, αποστάσεις και εμβολιασμένο προσωπικό.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου, μαζί με δεκάδες μέλη του συλλόγου, βρέθηκαν χθες στις δημοφιλείς σκάλες Αγίου Νικολάου, και ζήτησαν για μια ακόμα φορά πλήρες άνοιγμα τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους με επιδότηση ιονιστών, κεφάλαια επανεκκίνησης για τις επιχειρήσεις εστίασης, πλήρες ωράριο λειτουργίας, τηρουμένων πάντα των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται για την COVID-19 και εμβολιασμός όλου του προσωπικού και των ιδιοκτητών.

«Κάθε μέρα βλέπουμε ότι η ανάγκη των συμπολιτών μας, οι οποίοι είναι τα παιδιά μας, οι οικογένειές μας, οι εργαζόμενοί μας, εμείς οι ίδιοι, για κοινωνικοποίηση και αποφόρτιση αποτελεί πλέον πλημμυρικό φαινόμενο σε όλη την χώρα» τόνισε ο Σπύρος Στεργίου και πρόσθεσε:

«Τα μέτρα δεν απέδωσαν και πρέπει να βρεθεί άλλη προσέγγιση στο πρόβλημα, με επαναλειτουργία της αγοράς και επανεκκίνηση της οικονομίας. Μπαίνουμε στον 6ο μήνα και οι οικογένειές μας καθώς και οι οικογένειες των εργαζομένων μας, ζουν με επιδόματα και είναι επιτακτική ανάγκη η κάθε κοινωνική συνέργεια για να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας».

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε μια άλλη συμβολική διαμαρτυρία, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπου οι επικεφαλής σωματείων από τους κλάδους των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, μαζί με άλλους τοπικούς φορείς, παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, στον συντονιστή Νίκο Παπαθεοδώρου.

Οι επαγγελματίες, στο ψήφισμα που παρέδωσαν, καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι δεν κάνει όσα έπρεπε, για να στηρίξει το υγειονομικό σύστημα, ενώ οι επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι αγωνιούν κάθε μέρα για το πώς θα επιβιώσουν και πως θα συνεχίσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.

Απαιτούν εδώ και τώρα άμεσα μέτρα στήριξης για την κάλυψη των εισοδημάτων που έχουν χαθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και μέτρα για την επόμενη μέρα της πανδημίας