Κατολισθήσεις και κλειστοί δρόμοι στα ορεινά των Καλαβρύτων

Αυστηροί είναι οι έλεγχοι από την πλευρά της Αστυνομίας, για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων όπου απαιτείται. Όσοι θέλουν να κατευθυνθούν προς Μέγα Σπήλαιο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αλυσίδες στα οχήματά τους.

Σε αντίθετη περίπτωση οι Αστυνομικοί τους απομακρύνουν. Εξάλλου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στην περιοχή αναμένεται έντονη χιονόπτωση από τις μεσημβρινές ώρες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της Αστυνομίας (ωρα 10.30πμ):
Κλειστό είναι το οδικό δίκτυο από Δημοτικό  Διαμέρισμα Περιστέρας Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας έως χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Ενώ προς το παρόν η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επ. Ο. Αιγίου – Παρασκευής στο 14 χ/θ, γίνεται με δυσχέρεια λόγω κατολίσθησης χωμάτων στο ρεύμα πορείας προς Αίγιο.

Εξάλλου:

Διακοπή κυκλοφορίας:  Επ. Οδ. Καλλιθέας – Προυσού, στο 7ο χλμ, συνέπεια κατολίσθησης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς. (Αγρίνιο – Καρπενήσι – Προυσός)

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων: Επ. Οδ. Καλλιθέας -Προυσού από το 14ο χιλιόμετρο, θέση Αγία Παρασκευή έως Θέση Αραποκέφαλα, όρια Νομών Αιτ/νίας και Ευρυτανίας. Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1. Επ. Ο. Καλαβρύτων –Χιονοδρομικού Κέντρου, από το 8ο έως το 15ο χλμ.

2. Επ. Ο. Πούντας - Καλαβρύτων στη χ/θ 8,200,

3. Ε.Ο. Καλάβρυτων – Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).

4. Ε.Ο. Καλαβρύτων – Χιον. Κέντρου.

5. Ε.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Λουσων).

6. Ε.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (Μέσω Χαλανδρίτσας).

7. Ε.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω πριολιθου).

8. Ε.Ο. Καλαβρύτων – Αιγίου (μέσω πτερης).

9. Επ. Ο. Ελαιώνα - Καλαβρύτων (μέσω Μαμούσιας, Δουμενών, Ζαχλωρούς)

Ρίο - Αντίρριο

Η πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου, λειτουργεί οριακά καθώς στην περιοχή πνέουν σφοδροί άνεμοι και είναι πολύ πιθανό να σταματήσουν τα δρομολόγια.