Καταγγελίες - σοκ, για το Νοσοκομείο Ρίου από την ΠΟΕΔΗΝ

Βαρύτατες καταγγελίες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων για το Νοσοκομείο Ρίου. Η Ομοσπονδία αναφέρει:

• Κλείνουν τα χειρουργεία του Νοσοκομείου 21/5/2018 επειδή η αίθουσα ανάνηψης μετατρέπεται σε ΜΕΘ για άλλη μία φορά
• Απίστευτες διαπιστώσεις του Καθηγητή και των γιατρών του Τμήματος Επεμβατικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου. 60% των διαβητικών θα γλίτωναν τον ακρωτηριασμό ποδιού εάν υπήρχε δεύτερος αγγειογράφος και ένας επεμβατικός ακτινολόγος στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας Πατρών
• Άλαλος ο κος Πολάκης στις καταγγελίες του παραιτημένου Διοικητή για παρεμβάσεις στη Διοίκηση του Νοσοκομείου από φατρίες του ΣΥΡΙΖΑ
• Ελλείψεις κλίνων ΜΕΘ. Για να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί ο κος Πολάκης μεταφέρει τη διαχείριση κλινών ΜΕΘ από το ανεξάρτητο υπηρεσιακό φορέα του ΕΚΑΒ στο κομματικό όργανο ΕΚΕΠΥ

Από Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 παύουν να γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις με ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου που υπογράφει ο Διευθυντής Καθηγητής κος Μέγας.
Αιτία είναι η έλλειψη κλινών ΜΕΘ με αποτέλεσμα η αίθουσα ανάνηψης των χειρουργείων του Νοσοκομείου να μετατραπεί σε ΜΕΘ.

Το ζήτημα αυτό επανειλημμένως κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου διαθέτει ΜΕΘ 10 κλινών και ΜΑΦ 3 κλινών οι οποίες δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες. Κάθε ημέρα μεγάλος αριθμός διασωληνωμένων ασθενών βρίσκεται σε θαλάμους νοσηλείας αναζητώντας ΜΕΘ.
Έτσι μετέτρεψαν την αίθουσα ανάνηψης σε ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να αναστέλλονται σε τακτικά διαστήματα τα χειρουργεία και τώρα από 21/5/2018.