Καρναβάλι: Κίνδυνος για "θύρα 7" στη Ρήγα Φεραίου - Σύσκεψη σήμερα

Η Ρήγα Φεραίου όπου το καρναβαλικό διήμερο μεταφέρεται το μεταμεσονύκτιο ξεφάντωμα προκαλεί τον μεγαλύτερο προβληματισμό στις τοπικές αστυνομικές αρχές αλλά και στους υπευθύνους του δήμου.

Λόγω του αυξημένου κινδύνου που εγκυμονεί ο συνωστισμός χιλιάδων ατόμων οι οποίοι στοιβάζονται ασφυκτικά σε μεγάλο μήκος του πεζοδρόμου, προσπαθούν να βρουν μια λύση ασφαλείας ώστε κανείς να μην τεθεί σε κίνδυνο.

Οσοι έχουν ζήσει αυτό που συμβαίνει, περιγράφουν εικόνες με τον έναν πάνω στον άλλο, με σπρωξίδια και γενικότερα ένα αποπνικτικό περιβάλλον, χωρίς καμία έξοδο διαφυγής σε μεγάλο μήκος του πεζοδρόμου.

Μια ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως τις δύο τελευταίες νύχτες της αποκριάς, με χιλιάδες νέους να πίνουν και να χορεύουν, ανυποψίαστοι όμως για το τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που κάποιος παραπατήσει ή συμβεί οποιοδήποτε έκτακτο συμβάν που εξωθήσει ένα κύμα συνωστισμένων χιλιάδων καρναβαλιστών προς μία κατεύθυνση.

«Θα ποδοπατηθούν άνθρωποι. Θα κινδυνέψουμε να έχουμε δεκάδες θύματα», αναφέρει   ανώτερος αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, εξομολογούμενος πως το μείζον ζήτημα είναι τι μέτρα πρέπει να ληφθούν στη Ρήγα Φεραίου ώστε να προστατευτούν ζωές.

Μια νέα «θύρα 7», όπως θα θυμηθούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Και αυτό απεύχονται άπαντες να συμβεί. Απευθυνθήκαμε για αυτό και στον γενικό αστυνομικό διευθυντή της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχο Απόστολο Μαρτζάκλη. Ο οποίος με τη σειρά του παραδέχτηκε την ύπαρξη κινδύνου και ότι πρόκειται για ένα σκέλος που βρίσκεται υψηλότερα όλων στην ατζέντα αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας στο πατρινό καρναβάλι.

Ενα από τα μέτρα που σύμφωνα με πληροφορίες θα προταθεί από την αστυνομία, σε επόμενη σύσκεψη που θα γίνει, είναι της απαγόρευσης εγκατάστασης ηχείων σε εξωτερικό χώρο.

Εχουν εξεταστεί και άλλα σενάρια όπως να τοποθετηθούν μπάρες ανά απόσταση, ώστε τουλάχιστον να περιοριστεί το κακό ο μη γένοιτο.

Ωστόσο, και τα προηγούμενα χρόνια ζητήθηκε να μην λειτουργήσουν εξωτερικά ηχεία, όμως αυτό συνέβη από επιχειρηματίες που αψήφησαν τον κίνδυνο. Εάν όμως αποφασιστεί κάτι τέτοιο, δεν θα υπάρχει περιθώριο ανοχής.