Καραμανδάνειο: Ζητούνται επειγόντως αναισθησιολόγοι – Κίνδυνος αναβολής χειρουργείων

Με τρεις αναισθησιολόγους μένει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων από μεθαύριο. Εάν μέχρι τις 13 Ιανουαρίου δεν καλυφθούν τα κενά, η διοίκηση του νοσοκομείου θα αναγκαστεί να προχωρήσει στην αναβολή των τακτικών χειρουργείων.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, όπως και η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αναζητούν λύση εδώ και μήνες αλλά φαίνεται ότι η έλλειψη της συγκεκριμένης ειδικότητας, πανελλαδικά, καθιστά δύσκολη την ανεύρεσή της.

Συγκεκριμένα μεθαύριο συνταξιοδοτούνται δύο από τους πέντε συνολικά αναισθησιολόγους που υπηρετούν στο μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της ευρύτερης περιφέρειας. Ολο το νοσοκομείο θα έχει πλέον στη διάθεσή του μόλις τρεις, τη συντονίστρια διευθύντρια και δύο επιμελήτριες Β’.

«Εχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να καλύψουμε αυτά τα κενά καθώς θα προκύψει σοβαρότατο πρόβλημα. Οι εφημερίες είναι καλυμμένες μέχρι τις 13 Ιανουαρίου. Αν δεν βρεθεί λύση μέχρι τότε θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα.

Θα αναγκαστούμε να μειώσουμε τα τακτικά χειρουργεία. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή» μας είπε ο διοικητής του νοσοκομείου, Παύλος Αθανασόπουλος.

Οπως προσθέτει ο ίδιος «έχουμε θέσει το θέμα εδώ και πολύ καιρό στον διοικητή της Υγειονομικής περιφέρειας τον κ. Γιάννη Καρβέλη.

Ο ίδιος το έχει θέσει κεντρικά και παράλληλα έστειλε έγγραφο σε όλα τα νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με το οποίο ζητάει εάν υπάρχει διαθεσιμότητα από κάποιον αναισθησιολόγο που έχει ειδίκευση στα παιδιά να έρθει στο νοσοκομείο μας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση. Είναι γνωστή η έλλειψη αναισθησιολόγων που υπάρχει στη χώρα μας».