Καλάβρυτα: Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην αντεπίθεση για τους πυλώνες

Θέση επί της δικαστικής εξέλιξης που σημειώθηκε, προ ημερών, στα Καλάβρυτα με την προσωρινή απόφαση υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι μοναχές των Αγίων Θεοδώρων Αροανίας κατά της εγκατάστασης 2 πυλώνων του ΑΔΜΗΕ πέριξ της Μονής, πήραν χθες οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ θεωρεί πως το Δίκτυο Μεταφοράς τελεί σε ομηρεία και είναι αναπόφευκτο ένα νέο μπλακ άουτ σε Πελοπόννησο και όχι μόνο, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσει «αντικοινωνική την συμπεριφορά» των ρασοφόρων, παρά το αναφαίρετο δικαίωμά τους να κινηθούν νομικά.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ φτάνει ακόμα στο σημείο να κρίνει και την έκβαση της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή, περίεργη και προκλητική απόφαση» επειδή αναγνώρισε την οπτική όχληση από την τοποθέτηση των πυλώνων, όταν συνολικά αυτοί που έχουν τοποθετηθεί είναι 350, σε έργο 110 εκατ. ευρώ, προκειμένου χιλιάδες καταναλωτές να έχουν απρόσκοπτα ηλεκτρικό ρεύμα.

«Αν οι μοναχές θέλουν να επιβάλουν την θέλησή τους, αυτό έχει σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, για τις οποίες δεν υπάρχουν περιθώρια ολιγωρίας και καθυστερήσεων» τονίζεται.  

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επαναλαμβάνει πως αν ο «Δυτικός Διάδρομος» είχε ολοκληρωθεί, το συμβάν στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου δεν θα είχε καμιά επίπτωση στην Πελοπόννησο.

«Οι προειδοποιητικές καμπάνες έχουν χτυπήσει και είναι στιγμή όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ομαλή τροφοδοσία  εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων» καταλήγει.