Θεόδωρος Τουλγαρίδης: Υποκριτές και επικίνδυνοι για το λαό

"Tο πρόγραμμα "Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής - ΤΕΒΑ", αντιμετώπισης της φτώχειας, που χορηγεί κυρίως τρόφιμα σε ωφελούμενους του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά τα έτη 2018-2019, δεν έχει  ξεκινήσει ακόμη.  

Το ποσό του προγράμματος, μόνο για την περιοχή της Αχαΐας, είναι 7.800.000 ευρώ και αφορά σε 8500 οικογένειες, που είναι ενταγμένες στα προγράμματα ΤΕΒΑ-ΚΕΑ, εκ των οποίων περίπου 6.200 οικογένειες είναι στο Δήμο Πάτρας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που είναι ο διαχειριστής του προγράμματος, δεν το έχει υλοποιήσει γιατί, όπως ενημέρωσε, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για την προμήθεια τροφίμων, λόγω των ανταγωνισμών μεταξύ των συμμετεχόντων επιχειρηματιών.

Εκατομμύρια ευρώ είναι εγκλωβισμένα για χρόνια σε αυτό το επισιτιστικό πρόγραμμα,  ενώ οι άνθρωποι για τους οποίους προορίζονται αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης λόγω της ακρίβειας σε όλα τα βασικά αγαθά (ενέργεια, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης).  

Ανάλογη σημαντική καθυστέρηση, για την προμήθεια αγαθών για τις φτωχές λαϊκές οικογένειες της πόλης μας, αντιμετωπίζει και ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου, ο οποίος έχει προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ για δύο χρόνια και η ολοκλήρωσή του καθυστερεί πάνω από 1,5 χρόνο, εξαιτίας του ανταγωνισμού των μεγάλων επιχειρηματιών-προμηθευτών. 

Η Δημοτική Αρχή και το Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ έχοντας ως προτεραιότητα τα λαϊκά στρώματα και τις οξυμμένες ανάγκες τους, τους ανθρώπους που υποφέρουν από τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, δεν σταύρωσαν τα χέρια. Δεν άφησαν, ούτε θα αφήσουν χιλιάδες άνεργους χωρίς τα βασικά αγαθά. 

Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα και με βάση τις νόμιμες διαγωνιστικές διαδικασίες που προβλέπονται στο θεσμικό πλαίσιο που ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, προμηθευόμαστε τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, με τα χρήματα του Δήμου, χωρίς άλλη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση.

Η διεκδίκηση από τη Δημοτική Αρχή της πλήρους χρηματοδότησης των αναγκών του Δήμου και του Κοινωνικού Οργανισμού του και όλων των άλλων αιτημάτων ενοχλεί την κυβέρνηση και τα τοπικά της «στηρίγματα». Πρόκειται για υποκριτές, επικίνδυνους για το λαό μας. 

Όση χολή κι αν ξερνούν, όσα ψέματα και να επιστρατεύουν, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη φτωχολογιά. 

Για μας ΗΘΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ είναι να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζει το σύστημά τους."