Θετικός ο απόηχος για την εξαγγελία της επέκτασης του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα

Μόνο θετικό απόηχο άφησε στην τοπική κοινωνία η εξαγγελία του πρωθυπουργού για την απόφαση που έχει πάρει η κυβέρνηση σχετικά με την επέκταση της γραμμής του Οδοντωτού στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου.

Είναι ένα έργο που έχει αρκετές τεχνικές δυσκολίες, χρειάζεται ακόμα αρκετός δρόμος για να φτάσουμε στο στάδιο της υλοποίησης του, όμως, είναι γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δείχνουν εξ αρχής αποφασισμένοι για το συγκεκριμένο έργο.

Άλλωστε όσες διαδικασίες έχουν προχωρήσει μέχρι ώρας είναι μετά από προσωπική εντολή του πρωθυπουργού. Το έργο πάντως αυτό θα ανεβάσει σε σημαντικό βαθμό την επισκεψιμότητα του Οδοντωτού, αλλά και αυτή της Ιεράς Μονής, ενώ αναμένεται να δώσει και μια άλλη πνοή στον μοναστηριακό τουρισμό γενικότερα.

Σημαντικό όμως είναι να δείξει και την ανάλογη διάθεση η εταιρεία που έχει αναλάβει την γραμμή του Οδοντωτού η Hellenic Train, που εδώ και χρόνια και παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων και των φορέων της περιοχής δεν έχει αυξήσει τα δρομολόγια του ιστορικού τρένου. Παραμένουν στα δύο τη μέρα τα δρομολόγια προς Καλάβρυτα.